Mam pytanie, planuje założyć własną hodowlę świnek morskich. Chciałam się dowiedzieć od osób posiadających hodowlę jak to wygląda od strony prawnej. Gdzie i kiedy trzeba się zarejestrować i tak dalej. Załóżmy że kupiłam parkę świnek, co muszę zrobić dalej, by móc rozpocząć hodowlę? Czy trzeba gdzieś składać wnioski, np. Urząd Skarbowy itp?
 Mam pytanie, planuje założyć własną hodowlę świnek morskich. Chciałam się dowiedzieć od osób posiadających hodowlę jak to wygląda od strony prawnej. Gdzie i kiedy trzeba się zarejestrować i tak dalej. Załóżmy że kupiłam parkę świnek, co muszę zrobić dalej, by móc rozpocząć hodowlę? Czy trzeba gdzieś składać wnioski, np. Urząd Skarbowy itp?  
 I dalej, mając rasową świnkę morską, kiedy mogę ją rozmnożyć? Chodzi mi o to, że np. u psów, żeby suka mogła mieć młode musi wyjeździć na wystawach określone oceny i dopiero po uzyskaniu ich może ubiegać się o tytuł suki hodowlanej, tak samo jest z psem reproduktorem, a jak jest u świnek morskich? Szukałam informacji, ale nic nie mogę znaleźć, tylko o tym że trzeba się zarejestrować w CCP, no i wystawy. Proszę o pomoc
 I z góry dziękuję
 I z góry dziękuję