Jak już tyle osób reklamuje drybedy to się skuszę
 Jak już tyle osób reklamuje drybedy to się skuszę  Duśka właśnie myślałam o tym sklepie, bo ma fajne wzory.
 Duśka właśnie myślałam o tym sklepie, bo ma fajne wzory.

tak na moja logike i wieloletnie doswiadczenie z roznymi zwierzakami chyba "nie tedy droga"
  tak na moja logike i wieloletnie doswiadczenie z roznymi zwierzakami chyba "nie tedy droga"   kazdy robi jak uwaza, ale dzieki przywiazywaniu uwagi do higieny nigdy nie zdarzyla mi sie choroba skory u zadnego zwierzaka- przede wszystkim ze wzgledu na czystosc w klatkach, ktorym nie tylko wymieniam podloze co 4 dni, ale rowniez szoruje klatki, prety, maty i reszte umeblowania w srodku odkazajacym. Dodatkowo zdrowa dieta, ale to nie pod temat
 kazdy robi jak uwaza, ale dzieki przywiazywaniu uwagi do higieny nigdy nie zdarzyla mi sie choroba skory u zadnego zwierzaka- przede wszystkim ze wzgledu na czystosc w klatkach, ktorym nie tylko wymieniam podloze co 4 dni, ale rowniez szoruje klatki, prety, maty i reszte umeblowania w srodku odkazajacym. Dodatkowo zdrowa dieta, ale to nie pod temat 
 dlatego po doswiadczeniu z jakimkolwiek rodzajem podloza mimo wszystko jestem zmuszona by co 4 dni wymieniac- nie wyobrazam sobie przetrzymywania swiniakow w klatkach, w ktorych trociny pod mata sa przesiakniete moczem.
 dlatego po doswiadczeniu z jakimkolwiek rodzajem podloza mimo wszystko jestem zmuszona by co 4 dni wymieniac- nie wyobrazam sobie przetrzymywania swiniakow w klatkach, w ktorych trociny pod mata sa przesiakniete moczem.

). Świniak o wiele lepiej oddycha, prawie nie ma już kataru. Gdzieś kiedyś czytałam, że świnki często mają uczulenie na podłoże sosnowe - trociny, żwirek. Drewniane podłoża są popularne, te nie drewniane mniej, np. żwirki, granulaty ze słomy, kukurydzy, konopii, z łusek słonecznika, bawełna. Jest w czym wybierać, na początku zamówiłam żwirek z łusek słonecznika na animalzoo.pl, ale zadzwonił do mnie Pan z informacją, że już tego żwirku nie mają. Ale jak wejdziecie na ich stronę to nadal żwirek jest w ofercie. Nie polecam tego sklepu, oferują rzeczy których nie mają na stanie.
 ). Świniak o wiele lepiej oddycha, prawie nie ma już kataru. Gdzieś kiedyś czytałam, że świnki często mają uczulenie na podłoże sosnowe - trociny, żwirek. Drewniane podłoża są popularne, te nie drewniane mniej, np. żwirki, granulaty ze słomy, kukurydzy, konopii, z łusek słonecznika, bawełna. Jest w czym wybierać, na początku zamówiłam żwirek z łusek słonecznika na animalzoo.pl, ale zadzwonił do mnie Pan z informacją, że już tego żwirku nie mają. Ale jak wejdziecie na ich stronę to nadal żwirek jest w ofercie. Nie polecam tego sklepu, oferują rzeczy których nie mają na stanie.Duśka_ pisze:
2. Piasek silikonowy, jeżeli zdecydujesz się na matę to warto pod matę wysypać wartwę właśnie takiego piasku aby nie było konieczności szorowania klatki razem w Vetem co tydzień tylko przy tym piasku raz na 2-3 tygodnie. Piasek można stosować również samodzielnie bo świnka tego nie zjada:
http://www.sklep.swinkamorska.com.pl/pr ... t-38-litra
 Żwirku drewnianego już próbował, a te ładne kuleczki silikonowe to by na pewno zechciał skosztować. Nie mogę kupić tego żwirku, to byłoby niebezpieczne dla mojego prosiaka.
 Żwirku drewnianego już próbował, a te ładne kuleczki silikonowe to by na pewno zechciał skosztować. Nie mogę kupić tego żwirku, to byłoby niebezpieczne dla mojego prosiaka. 
							Wróć do „Sprzątanie i podłoża”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości