Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

Mordor, czyli głupie pytania użytkownika KochneŚwiniaki

Miejsce na tematy związane ze świnkami, ale niepasujące do powyższych forów.
befana30
Użytkownik
Świnki morskie: Pusia i Kluska;
Gacus :)
Kontaktowanie:

Re: Brukselka I rodzaje kapust

Postautor: befana30 » 4 stycznia 2016, 20:02

a my ci ladnie odpowiedzielismy setki razy zebys kapuscianych nie podawal ze wzgledu na wzdecia- zakumalem..? wyraznie ci pisalam bys lisci z takich rzeczy nie dawal bo pamietam i to bylo z 2 tyg temu wiec moze mi wytlumaczysz dlaczego wciaz z uporem maniaka powtarzasz te same pytania..?
I nie krec chlopie, ze niby dieta taka bogata bo ci za chwile twoj wlasny post ofen wkleje co tak dokladnie dawales swojej swince jeszcze niecale 2 tygodnie temu i ile razy dziennie- proste; naczytales sie przez ten czas i doszles do wniosku, ze trzeba zaczac dopowiadac bo inaczej cie "zjedza" z tym ze w takim wypadku nalezaloby klamac troche lepiej bo twoje wlasne posty ce zdradzaja.

"Vivi e lascia vivere" Schopenhauer

Awatar użytkownika

KochneŚwiniaki
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: KochneŚwiniaki » 4 stycznia 2016, 20:51

Tamta dieta byla swinki mojego syna kazal tak karmic a moja swinka ma cos innego I lepiej I wiecej daje zielonki aha wiec brukselki nie moge a moge jarmuz I kalarepe oczuwiscir od Czzasu do czasu. Mpja swinka wczoraj dostala seler kalarepe
Szpinakk bazylie miete kielki I zasadzona trawke ;) a moge dac ten jarmuz I kalarepe ?

befana30
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: befana30 » 4 stycznia 2016, 21:00

moze lepiej nie skomentuje- wyraznie pisales ze macie jakies mysoskoczki a nie "inne"swinki "synow"itp ..no dobra- no comment...
po prostu przekopiuje informacje bo mi sie tego znowu walkowac nie chce: "Jarmuz-mało popularne warzywo-zielenina. Zawiera witaminę C i beta-karoten, witaminy z grupy B, a także witaminy E, K i H. Jarmuż jest również bogaty w wapń, sód, potas, magnez, mangan, żelazo, jod. Dzięki błonnikowi wspomaga przemianę materii. Spora dawka witaminy C wzmacnia układ immunologiczny. Lekkostrawny.
Zalecane podawanie: JEDEN duży liść CO TYDZIEN.
Warzywo bogate w witaminę C - świetny zamiennik dla sztucznej witaminy w płynie. Z rodziny kapustowatych - WZDYMA"
"Kalarepa- mniej popularna zielenina. Liście kalarepy są bogatsze od owocu, zawierają sole mineralne: sód, potas, magnez, wapń, mangan, żelazo, miedź, fosfor, chlor, jod; karoteny, witaminy B1, B2, B6, C; kwasy: nikotynowy, pantotenowy, foliowy, szczawiowy. Liście kalarepy zaleca się podawać osobom chorym na miażdżycę z uwagi na niską zawartość cholesterolu. Radzi się unikać chorym na żołądek - mogą lekko podrażnić. Wspomaga przemianę materii. Posiada właściwości bakteriobójcze.
Zalecane podawanie: 1-2 łodygi z liśćmi co trzeci dzień, podawać świeże, jadalne dla ludzi na surowo
WZDYMAJA - należy UWAZAC. Posiadają działanie bakteriobójcze - MOZE PODRAZNIAC SLUZOWKE ZOLADKA. Zalecane dla osób chorych na miażdżycę." dopiero co to napisalam...

EDIT

sciskalam sie ile moglam, ale jednak nie moge sie powtrzymac bo szlag mnie jasny trafia jak mam do czynienia z ludzmi nieszczerymi, kretaczami itd, wiec by ci pamiec odswiezyc dolaczam twoj przedwczorajszy post:
"Witam, witam ;) od pewnego czasu moja swinka lezy w koncie klatki wstaje tylko abyppojesc warzywka ktore ma zawsze w misce albo po pokarm a potem znowu lezy :sleepy: chce zeby byl wesoly wiec co mam zrobic aby w klatce caly czas nie spal I czy to normalne zachowanie ? Jak cos nie moge kupoc drugiej swinki poniewaz zona sie nie zgadza bo mamy psa myszoskoczke I rybki :sad: I tez wypuazczam z klatki co robic?"
Jak widac golym okiem nie tylko piszesz jakie inne zwierzatka posiadasz, jak rowniez sam wspominasz ze drugiej swinki miec nie mozesz bo sie zona nie zgadza wiec masz tylko jedna- i to ten sam prosiek, ktorego tak nieodpowiedzialnie zywisz, poisz kropelkami, ktora ma lysinke, jest osowiala i z niedowaga- jesli o jakims objawie zapomnialam to mozesz dopisac :/

Konto usunięte

Postautor: Konto usunięte » 4 stycznia 2016, 21:41

Befana no co sie czepiasz szczegółów ;p jaka to różnica mysz czy świnka przecież to to samo nie wiedziałaś??:-D KS ma chyba rozdwojenie jaźni i sam już nie wie co pisze niedługo z syna zrobi się córka, ale to też mały szczegół. Świnka tylko leży, bo jest słaba i niedożywiona. Tu masz rozwiązanie zagadki. Nie trzeba być geniuszem. Nie dbasz o świnkę, oddaj ją komuś kto ją pokocha i zacznie odpowiednio żywić. Moje świnie na Twojej diecie dawno by się przekręciły. A może też zacznij jeść 2 razy dziennie tylko 1 kanapkę. Ciekawe czy Ci się spodoba ;)

KochneŚwiniaki
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: KochneŚwiniaki » 4 stycznia 2016, 22:48

Caly cAs tlumacze! ZE daje roNe warzywa zielenine I owocki ROZNE!! Zawsze cos kupie dla proska a ja go kocham za na dzut :D ;)

Awatar użytkownika
cookie01
Użytkownik
Świnki morskie: Miki[*] Frugo Szczurek[*]
Kontaktowanie:

Postautor: cookie01 » 4 stycznia 2016, 22:54

Tak z ciekawości- Jaką karmę dajesz prośkowi?

"Po­cie­szam się myślą, że zwierzęta ni­jakiej świado­mości nie mają, bo byłoby jeszcze więcej zroz­paczo­nych is­tot na świecie." Wisława Szymborska

Monika20495
Użytkownik
Świnki morskie: Chrupek zwany Chrupciakiem
Kontaktowanie:

Postautor: Monika20495 » 5 stycznia 2016, 10:11

Myślę,że doczekamy się tylko kolejnej wymijającej odpowiedzi. Jeśli w ogóle...

Awatar użytkownika
cookie01
Użytkownik
Świnki morskie: Miki[*] Frugo Szczurek[*]
Kontaktowanie:

Postautor: cookie01 » 5 stycznia 2016, 10:31

Prawdopodobnie. Chociaż nigdy nie wiadomo

"Po­cie­szam się myślą, że zwierzęta ni­jakiej świado­mości nie mają, bo byłoby jeszcze więcej zroz­paczo­nych is­tot na świecie." Wisława Szymborska

walthemar
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: walthemar » 5 stycznia 2016, 12:31

Ja mam inne pytanie. Jaki stosujecie słownik żeby posty KochaneŚwiniaki odczytać ?
Jak można tak na publicznym forum pisać ? Skandal

befana30
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: befana30 » 5 stycznia 2016, 13:03

walthemar pisze:Ja mam inne pytanie. Jaki stosujecie słownik żeby posty KochaneŚwiniaki odczytać ?
Jak można tak na publicznym forum pisać ? Skandal

intuicyjnie :lol: choc przyznam szczerze, ze po slowie "kocham" nie jestem w stanie dalej rozszyfrowac- kod Enigmy xD

Awatar użytkownika
Świnkowy poleca

Wróć do „Ogólnie”