Cooyo pisze:Hmm... Tylko wiesz, że jak weźmiesz z zoologa, to im zapłacisz. No i będziesz wspierać to, że zarabiają na męczeniu zwierząt, a na miejsce świnki, którą weźmiesz, przyjdą kolejne.
Masz rację... lepiej byłoby zaadoptować

Cooyo pisze:Hmm... Tylko wiesz, że jak weźmiesz z zoologa, to im zapłacisz. No i będziesz wspierać to, że zarabiają na męczeniu zwierząt, a na miejsce świnki, którą weźmiesz, przyjdą kolejne.

:>
 :>
 Prosiaczki przepiękne! Patrząc na zdjęcie bez czytania treści pomyślałam, że to mamusia z młodym, bo podobieństwo(przynajmniej kolorystyczne) jest uderzające. Straszna szkoda, że nie mogły zostać razem.
 Prosiaczki przepiękne! Patrząc na zdjęcie bez czytania treści pomyślałam, że to mamusia z młodym, bo podobieństwo(przynajmniej kolorystyczne) jest uderzające. Straszna szkoda, że nie mogły zostać razem. Trzeba tylko utrafić w odpowiedni moment, być szybkim. I oczywiście trafić w odpowiednią płeć. Wystawiane świnki są najczęściej dojrzałe, więc czy to samiec, czy samiczka widać gołym okiem, zatem i ryzyko błędu jest znikome. Nie ma procedur, odbierasz i masz. Nie potępiam oczywiście wymogów np. SPŚM, bo bardzo zależy im na przyszłości świnek od nich, a tak na dobrą sprawę oddając komuś z ogłoszenia nie ma się pewności, gdzie ten zwierzak trafi i jakie ktoś ma wobec niego zamiary. Rozumiem też, że sporo osób to zniechęca, bo trzeba odpowiadać na pytania, spełnić wymogi ''mieszkaniowe''... Ja sama mam jedną z dziewczyn właśnie z ogłoszenia, pani oddała, bo córka się nie zajmowała. Była i nadal jest kochana przez wszystkich tam, wymieniamy się z jej poprzednią właścicielką mailami, podsyłam też zdjęcia. Zaraz po przywiezieniu do nas zabrałam ją na kontrolę, jest podręcznikowo zdrowa, przyjacielska. Świetnie zgrała się z moją staruszką.
 Trzeba tylko utrafić w odpowiedni moment, być szybkim. I oczywiście trafić w odpowiednią płeć. Wystawiane świnki są najczęściej dojrzałe, więc czy to samiec, czy samiczka widać gołym okiem, zatem i ryzyko błędu jest znikome. Nie ma procedur, odbierasz i masz. Nie potępiam oczywiście wymogów np. SPŚM, bo bardzo zależy im na przyszłości świnek od nich, a tak na dobrą sprawę oddając komuś z ogłoszenia nie ma się pewności, gdzie ten zwierzak trafi i jakie ktoś ma wobec niego zamiary. Rozumiem też, że sporo osób to zniechęca, bo trzeba odpowiadać na pytania, spełnić wymogi ''mieszkaniowe''... Ja sama mam jedną z dziewczyn właśnie z ogłoszenia, pani oddała, bo córka się nie zajmowała. Była i nadal jest kochana przez wszystkich tam, wymieniamy się z jej poprzednią właścicielką mailami, podsyłam też zdjęcia. Zaraz po przywiezieniu do nas zabrałam ją na kontrolę, jest podręcznikowo zdrowa, przyjacielska. Świetnie zgrała się z moją staruszką. Na szczęście Bonifacego ominęły różne nieprzyjemności, o których wspominałyście, czyli grzybice i inne takie i, odpukać, jest zdrowy. Największym jego problemem jest iście szatański charakter
 Na szczęście Bonifacego ominęły różne nieprzyjemności, o których wspominałyście, czyli grzybice i inne takie i, odpukać, jest zdrowy. Największym jego problemem jest iście szatański charakter  Jest on o tyle wyjątkowy, że w zoologicznych zazwyczaj są ''rozetki'' albo gładkowłose, a on jest w type coroneta, do tego tak pięknie ubarwionego.
 Jest on o tyle wyjątkowy, że w zoologicznych zazwyczaj są ''rozetki'' albo gładkowłose, a on jest w type coroneta, do tego tak pięknie ubarwionego. Zeszło na ten temat, a ja nie miałam pojęcia że to się tak skończy po za tym...gdybym wiedziała że tak się skończy, od razu pierwszą rzeczą którą bym powiedziała to to że rozmnożyłam kiedyś świnki żeby była jasna sytuacja.
 Zeszło na ten temat, a ja nie miałam pojęcia że to się tak skończy po za tym...gdybym wiedziała że tak się skończy, od razu pierwszą rzeczą którą bym powiedziała to to że rozmnożyłam kiedyś świnki żeby była jasna sytuacja.  
  Ale już wyprażone sianko w mikrofali (tak powiedział vet) więc nawrotu świerzba nie powinno być
 Ale już wyprażone sianko w mikrofali (tak powiedział vet) więc nawrotu świerzba nie powinno być 

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości