Monitoruj sytuację jak najczęściej się da. Sama dzięki tej stronie jakieś 3 tygodnie temu znalazłam cudowną towarzyszkę (i to z samej Warszawy, nie rozłapali jej tylko dlatego, że znalazłam ogłoszenie 50 minut po jego opublikowaniu) dla mojej 9-letniej samicy, która się już w życiu wyszalała, a teraz potrzebuje spokoju ale równocześnie kompana. Razem tworzą duet doskonały, lepszego chyba nie mogłam sobie wymarzyć. Także da się. Postawiłam klatkę z nimi obok klatki ''chłopaków'', wszystkie 3 mają ze sobą kontakt wzrokowy i trzymają osamotnionego małego przy życiu. A w sobotę wielka chwila prawdy, bo przyjeżdża do nas nowy kolega, z rodowodem, także odnaleziony za pośrednictwem OLX. Już nie możemy się doczekać! Jestem bardzo ciekawa rozwoju sytuacji.
 Monitoruj sytuację jak najczęściej się da. Sama dzięki tej stronie jakieś 3 tygodnie temu znalazłam cudowną towarzyszkę (i to z samej Warszawy, nie rozłapali jej tylko dlatego, że znalazłam ogłoszenie 50 minut po jego opublikowaniu) dla mojej 9-letniej samicy, która się już w życiu wyszalała, a teraz potrzebuje spokoju ale równocześnie kompana. Razem tworzą duet doskonały, lepszego chyba nie mogłam sobie wymarzyć. Także da się. Postawiłam klatkę z nimi obok klatki ''chłopaków'', wszystkie 3 mają ze sobą kontakt wzrokowy i trzymają osamotnionego małego przy życiu. A w sobotę wielka chwila prawdy, bo przyjeżdża do nas nowy kolega, z rodowodem, także odnaleziony za pośrednictwem OLX. Już nie możemy się doczekać! Jestem bardzo ciekawa rozwoju sytuacji. przeszlam wiele zegnajac sie z ukochanymi pupilami, poniewaz u nas w domu zawsze byly zwierzeta i za kazdym razem przyrzekalam sobie, ze to juz ostatni raz, ze juz nigdy wiecej nie wezme.... i bralam
 przeszlam wiele zegnajac sie z ukochanymi pupilami, poniewaz u nas w domu zawsze byly zwierzeta i za kazdym razem przyrzekalam sobie, ze to juz ostatni raz, ze juz nigdy wiecej nie wezme.... i bralam 
 Dziwne, myślałam, że jest, bo to ''sieciówka''. Tak jak piszesz, w Skandynawii nie kupisz jednej świnki (w kilku miejscach już o tym czytałam, więc tak faktycznie musi być) nawet gdybyś się zarzekała, że masz dla niej towarzystwo. Nie chce Cię straszyć ale w takim wypadku musisz się nastawić nawet na pojawienie się 2 nowych podopiecznych w Twoim życiu
 Dziwne, myślałam, że jest, bo to ''sieciówka''. Tak jak piszesz, w Skandynawii nie kupisz jednej świnki (w kilku miejscach już o tym czytałam, więc tak faktycznie musi być) nawet gdybyś się zarzekała, że masz dla niej towarzystwo. Nie chce Cię straszyć ale w takim wypadku musisz się nastawić nawet na pojawienie się 2 nowych podopiecznych w Twoim życiu  Plus jest taki, że chłopaki ze sklepu będą zapewne sporo młodsi od Twojego prosiaczka i to on będzie przewodniczył w stadzie. U moich chłopaków to młodszy okazał się tym ''złym'' ale nie panikujmy. Mam głęboką nadzieję, że się dogadają. Musisz tylko poczynić pewne przygotowania. O, a może zapytaj w jakiejś hodowli w Polsce? W dzisiejszych czasach transport jest ułatwiony, a świnki krążą po całej Europie, w Polsce są świnki ze Szwecji, Czech, Słowacji... A tam znowu polskie. Skoro dojadą do Szwecji, to czemu nie do sąsiedniego kraju? Tylko nie wszędzie na zawołanie są młode. A jakbyś wolała dorosłego, to pani z Bella Cavia ma 2 roczne samce, trzeci jest u mnie. Wygląda magicznie, inaczej niż reszta moich ''kundelków'' z adopcji. Aż się napatrzeć nie mogę. Wygląda na zadbanego, dobrze odżywionego i przyzwyczajonego do kontaktu z ludźmi. Jestem bardzo zadowolona ze swojego wyboru. Życzę mu żeby był zdrowy i żył jak najdłużej. Z tego, co widziałam na ich stronie niebawem szykują się 2 mioty, których jest ojcem. Czuję się jak dumna przyszła ciocia
 Plus jest taki, że chłopaki ze sklepu będą zapewne sporo młodsi od Twojego prosiaczka i to on będzie przewodniczył w stadzie. U moich chłopaków to młodszy okazał się tym ''złym'' ale nie panikujmy. Mam głęboką nadzieję, że się dogadają. Musisz tylko poczynić pewne przygotowania. O, a może zapytaj w jakiejś hodowli w Polsce? W dzisiejszych czasach transport jest ułatwiony, a świnki krążą po całej Europie, w Polsce są świnki ze Szwecji, Czech, Słowacji... A tam znowu polskie. Skoro dojadą do Szwecji, to czemu nie do sąsiedniego kraju? Tylko nie wszędzie na zawołanie są młode. A jakbyś wolała dorosłego, to pani z Bella Cavia ma 2 roczne samce, trzeci jest u mnie. Wygląda magicznie, inaczej niż reszta moich ''kundelków'' z adopcji. Aż się napatrzeć nie mogę. Wygląda na zadbanego, dobrze odżywionego i przyzwyczajonego do kontaktu z ludźmi. Jestem bardzo zadowolona ze swojego wyboru. Życzę mu żeby był zdrowy i żył jak najdłużej. Z tego, co widziałam na ich stronie niebawem szykują się 2 mioty, których jest ojcem. Czuję się jak dumna przyszła ciocia  Sam jest po czempionce Szwecji, która jest w Polsce tak jak kilka innych świnek stamtąd.  Także połączenie z północą istnieje
 Sam jest po czempionce Szwecji, która jest w Polsce tak jak kilka innych świnek stamtąd.  Także połączenie z północą istnieje  Przepraszam, jeśli ktoś odebrał to jako reklamę. Nie mam w tym żadnego interesu, staram się tylko doradzić najlepiej jak potrafię.
 Przepraszam, jeśli ktoś odebrał to jako reklamę. Nie mam w tym żadnego interesu, staram się tylko doradzić najlepiej jak potrafię. A to oni już drugiego dnia, jak starzy kumple:
 A to oni już drugiego dnia, jak starzy kumple:

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 11 gości