ale mam je na oku bo już 2 i pół tygodnia mają, ale póki co ani nie kręcą kuperkami ani nie gruchają więc chyba im jeszcze nie śpieszno do płodności
 ale mam je na oku bo już 2 i pół tygodnia mają, ale póki co ani nie kręcą kuperkami ani nie gruchają więc chyba im jeszcze nie śpieszno do płodności 
Chłopcy trochę później dojrzewają niż dziewczynki.befana30 pisze:teraz to tylko patrz by chlopaki nie zabieraly sie za gruchanie na dziewczyny, bo tak by czasowo wychodzilo, co prawda samiczki tak mlode potrafia sie dobrze odpedzic same i nie powinny byc jeszcze plodne, ale jak juz maja te 2, 3 tyg to trzeba je jednak rozdzielic
 Ale wgl jak to jest z tym oddzielaniem tak wcześnie? Bo przecie maluchy przez 4 tygodnie i do osiągnięcia 300 g muszą być z mamusią. To jak z tym pogodzić takie wczesne oddzielenie samców od samic?
 Ale wgl jak to jest z tym oddzielaniem tak wcześnie? Bo przecie maluchy przez 4 tygodnie i do osiągnięcia 300 g muszą być z mamusią. To jak z tym pogodzić takie wczesne oddzielenie samców od samic?

zaklady robilismy ile bedzie szkrabow i jakiej plci- wygralam, 2 chlopakow i 3 baby
 zaklady robilismy ile bedzie szkrabow i jakiej plci- wygralam, 2 chlopakow i 3 baby  
 Wczoraj się jeszcze do cyca pchał a dzisiaj już by chciał popróbować dorosłego życia... mały zboczuszek
 Wczoraj się jeszcze do cyca pchał a dzisiaj już by chciał popróbować dorosłego życia... mały zboczuszek 

takie swintuszki kochane, maciupkie, nieporadne w naszych oczach, nawet ten glosik taki typowo dzieciecy, a tu matka natura i instynkt sie odzywa, takze jakby nie bylo cos zupelnie normalnego
 takie swintuszki kochane, maciupkie, nieporadne w naszych oczach, nawet ten glosik taki typowo dzieciecy, a tu matka natura i instynkt sie odzywa, takze jakby nie bylo cos zupelnie normalnego 
 a tluscioch ma ponad 7 miesiecy..!
 a tluscioch ma ponad 7 miesiecy..!  looo matko, musialam dwa razy policzyc, bo kiedy na nia patrze to w moich oczach ma nadal z jakies 4
 looo matko, musialam dwa razy policzyc, bo kiedy na nia patrze to w moich oczach ma nadal z jakies 4   tym bardziej kiedy kwiczy, grucha czy tam sobie gada to nadal sie slyszy taki dzieciecy ton
  tym bardziej kiedy kwiczy, grucha czy tam sobie gada to nadal sie slyszy taki dzieciecy ton 

Ale coś czuję że ciężka noc mnie czeka bo właśnie zabrałam mamusię z siostrami a chłopaki zostały z tatą na wybiegu i straszny wrzask jest, ale mam nadzieję że im przejdzie bo jak nie to nocka z głowy
 Ale coś czuję że ciężka noc mnie czeka bo właśnie zabrałam mamusię z siostrami a chłopaki zostały z tatą na wybiegu i straszny wrzask jest, ale mam nadzieję że im przejdzie bo jak nie to nocka z głowy  No moją Lulkę też dalej traktuję jak maleństwo, ale Stefana już nie, widać że taki dorodny samiec się z niego zrobił, 900g już waży
 No moją Lulkę też dalej traktuję jak maleństwo, ale Stefana już nie, widać że taki dorodny samiec się z niego zrobił, 900g już waży  I jakoś tak z pyszczka nawet spoważniał
 I jakoś tak z pyszczka nawet spoważniał 
 ciągły wrzask, rano dałam je ze Stefanem do jego małej klatki i jest trochę lepiej, nie wiem może bały się być bez mamy na takim dużym wybiegu? Zrobiłam dzisiaj podejście chłopaków do matki czy się rzucą na cycka, ale nawet nie pomyślały o nim tylko dałam ich do Lulu to od razu gruchanie, machanie kuperkiem i naskakiwanie za matkę i ganianie za siostrami. Także przykro mi bardzo ale chłopaki do mamusi już się nie przytulą
 ciągły wrzask, rano dałam je ze Stefanem do jego małej klatki i jest trochę lepiej, nie wiem może bały się być bez mamy na takim dużym wybiegu? Zrobiłam dzisiaj podejście chłopaków do matki czy się rzucą na cycka, ale nawet nie pomyślały o nim tylko dałam ich do Lulu to od razu gruchanie, machanie kuperkiem i naskakiwanie za matkę i ganianie za siostrami. Także przykro mi bardzo ale chłopaki do mamusi już się nie przytulą  eh stanowczo te świnki za szybko dorastają
 eh stanowczo te świnki za szybko dorastają 
 Nie za szybo to?
 Nie za szybo to? 
							Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości