jeśli chodzi o karmienie to wszystko tak jak dla zwykłej świnki znajdziesz tego pełno na forum trzeba tylko uważać na przeciągi i zimno ze względu na to że są łyse i łatwo mogą się przeziębić. Ja moich niczym nie smaruje, żadnymi oliwkami ani nic, jeśli mają prawidłową dietę to skóra sama sobie radzi. Kąpię je jakoś raz na 2 miesiące i tylko wtedy po kąpieli smaruje je oliwką antyalergiczną dla niemowląt i tyle
 jeśli chodzi o karmienie to wszystko tak jak dla zwykłej świnki znajdziesz tego pełno na forum trzeba tylko uważać na przeciągi i zimno ze względu na to że są łyse i łatwo mogą się przeziębić. Ja moich niczym nie smaruje, żadnymi oliwkami ani nic, jeśli mają prawidłową dietę to skóra sama sobie radzi. Kąpię je jakoś raz na 2 miesiące i tylko wtedy po kąpieli smaruje je oliwką antyalergiczną dla niemowląt i tyle  jeśli masz jakieś pytania to pisz śmiało
 jeśli masz jakieś pytania to pisz śmiało 
 Uważam także że przecieranie mokrymi chusteczkami dla niemowląt jest zbędne, po pierwsze te chusteczki są nasączone chemią a po drugie świnki same się myją i wszędzie sobie sięgną więc nie ma potrzeby im tak nadgorliwie "pomagać". Podłoże do klatki to najlepiej pellet drewniany i na to mata łazienkowa lub dry bed (ja z niego zrezygnowałam bo za dużo roboty przy nim) oprócz tego jakieś polarowe domki norki itp gdyż te łysole lubią się wylegiwać w takich mięciutkich mebelkach. A co do oswajania to poczytaj watki o tym na forum, jest tego serio dużo, a łysa świnka nie różni się niczym od włochatej jedynie tym że jest właśnie łysa
 Uważam także że przecieranie mokrymi chusteczkami dla niemowląt jest zbędne, po pierwsze te chusteczki są nasączone chemią a po drugie świnki same się myją i wszędzie sobie sięgną więc nie ma potrzeby im tak nadgorliwie "pomagać". Podłoże do klatki to najlepiej pellet drewniany i na to mata łazienkowa lub dry bed (ja z niego zrezygnowałam bo za dużo roboty przy nim) oprócz tego jakieś polarowe domki norki itp gdyż te łysole lubią się wylegiwać w takich mięciutkich mebelkach. A co do oswajania to poczytaj watki o tym na forum, jest tego serio dużo, a łysa świnka nie różni się niczym od włochatej jedynie tym że jest właśnie łysa  Na pewno dużo cierpliwości, spokoju, przekupywanie smakołykami itp. wejdź w dział o oswajaniu i tam znajdziesz wszystko
 Na pewno dużo cierpliwości, spokoju, przekupywanie smakołykami itp. wejdź w dział o oswajaniu i tam znajdziesz wszystko 
Olgi&Basia pisze:Troche z innej beczki.. czesto Ci walczą?
 Chodziło mi o to, że np jak jedna siedzi w norce i druga też chce wejść akurat do tej samej norki i się wepcha to jest pisk przepychanie i jedna drugą wygania i wtedy jak się kotłują to jedno drugie drapnie niechcący
 Chodziło mi o to, że np jak jedna siedzi w norce i druga też chce wejść akurat do tej samej norki i się wepcha to jest pisk przepychanie i jedna drugą wygania i wtedy jak się kotłują to jedno drugie drapnie niechcący  ale to rzadko
 ale to rzadko

Użytkownicy przeglądający to forum: Majestic-12 [Bot] i 0 gości