Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

Wzdęcia

Niezbędna pomoc w przypadku podejrzenia choroby lub innych problemów.
befana30
Użytkownik
Świnki morskie: Pusia i Kluska;
Gacus :)
Kontaktowanie:

Re: Wzdęcia

Postautor: befana30 » 11 maja 2016, 15:30

Problem w tym, ze faszerujac ja papkami na bazie przeczyszczajacego jablka wcale jej nie pomagasz, a raczej pogarszasz sytuacje, dlatego wspomnialam o pokarmie suchym, widze po moich ze gdy ksztalt bobkow sie zmienia na inne niz zazwyczaj to juz jakis problem zoladkowy nadchodzi- wtedy reaguje natychmiast bez zwloki, bo swinki pod tym wzgledem sa nadwyraz wrazliwe.
Kup karme ratunkowa koniecznie, ona pomoze w regulacji pracy ukl.pokarmowego i dodatkowo posili na tyle proska by nie slabl. Dokup koperek swiezy lub podawaj ta herbatke, musi ja "odczopkowac" podejrzewam ze z winy gazow swinka nie potrafi sie zalatwic, a pewnie sporo sie jej tego zebralo z wczesniejszych dni- jesli nie daje dotknac brzuszka, co jest zrozumiale to przemywaj okolice tylka, tylko cieplym wacikiem bo taki dodatkowo stymuluje.

"Vivi e lascia vivere" Schopenhauer

Awatar użytkownika

paulus306
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: paulus306 » 11 maja 2016, 16:18

befana, gdzie mogę dostać taką karmę i ile ona może mniej więcej kosztować?

befana30
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: befana30 » 11 maja 2016, 16:57

Przede wszystkim u weterynarza, nawet oni maja lepsze bo typowo medyczne typu Trovet, w niektorych zoologicznych gdzie maja obszerny dzial z artykulami pod swiniaki i z neta, ale na trzecia opcje raczej nie ma czasu, mimo wszystko podaje link bys wiedziala o jakie chodzi:
http://hipcio.sklep.pl/kategoria/witami ... -ratunkowe sa rozne , masz jeszcze z tej serii:
http://sklep.ogonek.waw.pl/producenci/marumoto.html

paulus306
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: paulus306 » 11 maja 2016, 20:20

Chciałabym wszystko osobą podziękować za pomoc, ale niestety Tosia zmarła o godzinie 20:09.... [*]............

befana30
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: befana30 » 12 maja 2016, 9:20

paulus306 pisze:Chciałabym wszystko osobą podziękować za pomoc, ale niestety Tosia zmarła o godzinie 20:09.... [*]............

Przykro mi strasznie, ze tak to sie jednak skonczylo- co prawda wiadome bylo, ze jej stan byl ciezki, ale nadzieja ze wydobrzeje sie tliła.

Wróć do „Choroby i problemy”