Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

świnka podciera się po sikaniu

Rozmowy o oswajaniu, nawykach i zachowaniu świnek morskich.
Awatar użytkownika
Melissa
Użytkownik
Świnki morskie: Melisa
Kontaktowanie:

Re: świnka podciera się po sikaniu

Postautor: Melissa » 21 sierpnia 2016, 16:46

Moja świnka też tak robi i się zastanawiałam co to może znaczyć, ale jeśli to nic złego to dobrze :)

Awatar użytkownika

Awatar użytkownika
Melissa
Użytkownik
Świnki morskie: Melisa
Kontaktowanie:

Re: świnka podciera się po sikaniu

Postautor: Melissa » 21 sierpnia 2016, 16:48

cassis pisze:
TaMi pisze:Moja zawsze się podciera jak ma zmieniane trociny w klatce. Jak tylko wejdzie do świeżego od razu sika i trze tyłkiem i zostawia miliard bobków :lol:

Razem od wczoraj, wczoraj pierwszy nocleg. dziś zostały same razem na pół dnia. Jeszcze nie byłam w domu, mam nadzieję że z małą wszystko OK :yes:
Już jest mniej podgryzania, natomiast malutka cały czas zaczepia starszą do zabawy, skacze wokół niej, próbuje się przytulać, choć tamta oziębła i czasami kłapnie zębem :D ale malutka wie kto tu rządzi i błyskawicznie wtedy odskakuje :tooth: ona mi się kojarzy z taką małą pchłą - tak wysoko i szybko skacze, zwinna i zwrotna że ciężko wzrokiem nadążyć, a jakie fajnie poślizgi łapie na podłodze jak zwiewa, raz to się nawet wywróciła bo nie złapała przyczepności, prześmieszna jest :rotfl: A duża na razie siedzi niewzruszona na te zaczepki, taka nadęta purchawa, obrażona że ona tak nie umie xP

Moja świnka ma już 9 miesięcy a i tak czasami nie może złapać przyczepności xD