Witam. swojemu prosiaczkowi kupuje karmę cavia nature bardzo mu smakuje i znalazłem taka sama karmę tylko sprzedawana na wagę. Jaka będzie lepsza pakowana czy na wagę, czy w ogóle jest jakaś różnica?
Czasem jest tak, że sklep kupuje opakowanie 10 kg i rozsprzedaje to klientom w mniejszych porcjach. I jeżeli wiesz, że opakowanie otwierano niedawno, to ok., można kupować. Gorzej, jak nie wiadomo, jak długo stoi otwarte...
No wlasnie tak sadzilem. Kazdy sprzedawca bedzie twierdzil ze wczoraj otwarte zostalo opakowanie, nie chcialbym zaszkodzic prosiakowi wiec chyba zostane przy tych paczkowanych;)
Tak, paczkowane lepsze. Raz zakupiłam na wagę karmę dla moich świniaków (co było troszkę dawno) i od tamtego czasu nawet nie spoglądam na takie karmy. Nie dość, że wywietrzała, to jeszcze w środku zagnieździły się larwy mola... na szczęście spostrzegłam to, nim podałam moim świnkom. Także - tylko paczki
I w paczkach bywają niespodzianki. Z karmą się nie spotkałam, ale kupiłam topinambur suszony dokładnie ten: http://szynszylove.pl/design/_gallery/_ ... _4/661.jpg I w środku były pajęczyny Z tego co sprawdzałam to jakiś rodzaj robaczka zostawia pajęczyny także tego... uważać trzeba nawet z paczkami