Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

Oswajanie

Rozmowy o oswajaniu, nawykach i zachowaniu świnek morskich.
Juliuszjulajulcia123
Użytkownik
Świnki morskie: Moja świnka ma na imię Łatka.
Kontaktowanie:

Oswajanie

Postautor: Juliuszjulajulcia123 » 11 grudnia 2016, 18:29

Cześć! Mam moją świnkę w domu już od Miesiąca i 11 dni. Ma 3 miesiące i jest ona kupiona w typowym zoologicznym. Ale przejdźmy do rzeczy: Moja świnka gdy wchodzi ktoś do pokoju to ucieka, gdy wsadzam jej rękę do klatki gdy je siano ucieka... Czy to normalne? Czy nie oswoiła się jeszcze czy coś? Proszę o pomoc jak najszybciej.
Z góry dziękuje i pozdrawiam :)

Awatar użytkownika

Awatar użytkownika
OLJA
Użytkownik
Kontaktowanie:

Re: Oswajanie

Postautor: OLJA » 11 grudnia 2016, 18:30

Moja ma to samo, dopiero jak wystawi pyszczek i zobaczy kto przyszedł to normalnie wychodzi z ukrycia. Być może potrzebuje jeszcze trochę czasu. Niektóre świnki potrzebują więcej czasu żeby zaufać człowiekowi, a drugie mniej.

Juliuszjulajulcia123
Użytkownik
Świnki morskie: Moja świnka ma na imię Łatka.
Kontaktowanie:

Postautor: Juliuszjulajulcia123 » 11 grudnia 2016, 18:37

OLJA pisze:Moja ma to samo, dopiero jak wystawi pyszczek i zobaczy kto przyszedł to normalnie wychodzi z ukrycia. Być może potrzebuje jeszcze trochę czasu. Niektóre świnki potrzebują więcej czasu żeby zaufać człowiekowi, a drugie mniej.

OK

Olusieeeek
Użytkownik
Świnki morskie: Fifi
Kontaktowanie:

Postautor: Olusieeeek » 12 grudnia 2016, 7:48

Ja swojego Fifi wzielam z adopcji. Wydaje mi sie, ze on pamieta to jak go ktos kiedys traktowal. Moze byc ciezej z oswajaniem, ale wiem, ze zapewnie mu wszystko co najlepsze i powolutku sie do siebie przyzwyczaimy :)