Dziewczyny i chlopcy! Mam prosbe do Was ☺️ Poradzcie prosze ile mam podawac mojej swince jedzonka? Mam samczyka rozetkowego, 700 g i mam problem ile mu podawac pozywienia. To moja pierwsza swinka i chcialabym zebyscie mi doradzili, tak zeby witaminowo sie zgadzalo z gory dziekuje!
Oderwac listek, umyc, osuszyc i dac wybacz, nie moglam sie powstrzymac Daj jej na probe z 1/3 listka w pierwszy dzien- w ten sposob zoladek sie przyzwyczaja do nowego pokarmu, a potem codziennie zwiekszasz do polowy, calego i na koniec z 2 listki naraz- niewiadomo ile zje i czy mu posmakuje.
Witam mam pytanie ostatnio z żoną robiliśmy pierogi i kawałek ciasta (tylko woda i mąka) spadło na podłogę nie uszło to uwadze naszej śwince która bardzo szybko je zjadła. Zastanawiamy się z żoną czy świnki maga jeść takie ciasto i czy im nie zaszkodzi nadmieniam ze śwince bardzo smakowało i aż prosiła o więcej.
Witam mam pytanie ostatnio z żoną robiliśmy pierogi i kawałek ciasta (tylko woda i mąka) spadło na podłogę nie uszło to uwadze naszej śwince która bardzo szybko je zjadła. Zastanawiamy się z żoną czy świnki maga jeść takie ciasto i czy im nie zaszkodzi nadmieniam ze śwince bardzo smakowało i aż prosiła o więcej.