Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

Pomocy !!

Niezbędna pomoc w przypadku podejrzenia choroby lub innych problemów.
di3blic4
Użytkownik
Kontaktowanie:

Pomocy !!

Postautor: di3blic4 » 6 maja 2017, 23:09

:sad: :sad: OSTATNIO ZAUWAZYLAM ZE W OKOLICACH SIUSKA MOJEGO CHRUMKA WYSTAJE JAKIES ZDZBELKO POCIAGNELAM JE I O OKAZALO SIE ZE SIEDZIALO TAM W SRODKU SIANKO :(( NAST. DNIA OKAZALO SIE ZE JEST TAM KOLEJNE ..... NAJGORSZE JEST TO ZE MUSZE CZEKAC Z WIZYTA DO PN. BO ZADEN WET NIE PRZYJMUJE W NIEDZIELE. NIE WIEM CO ZROBIC. BOJE SIE DAWAC MU SIANKA DO JEDZENIA W OBAWIE ZE JAKIMS CUDEM.ZNOW MU TAM WEJDZIE.

Awatar użytkownika

Karolinaa
Użytkownik
Kontaktowanie:

Re: Pomocy !!

Postautor: Karolinaa » 6 maja 2017, 23:32

Ale po co do weterynarza.Wyciągnęłaś i spoko.Nie krwawiło,nic się nie stało.Samcom często się tak zdarza.Nie trzeba od razu do weta

di3blic4
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: di3blic4 » 6 maja 2017, 23:36

Jeden z nich byl dosyc dlugi :( nie chce zeby maluch cierpial :(

Awatar użytkownika
Kotone
Użytkownik
Świnki morskie: Czarny, Jeżyk i Maciuś :) <3
Kontaktowanie:

Postautor: Kotone » 7 maja 2017, 15:37

Spokojnie, świniak sam poradziłby sobie z usunięciem owego źdźbła gdyby czuł ból bądź jakikolwiek dyskomfort. Jeśli nie widzisz nic niepokojącego jak np zaczerwienienie, obrzęk czy jakaś wydzielina typu krew, ropa to nie masz się o co martwić. A sianko świnka musi mieć bo to podstawa jej diety :) Także bez paniki, gdyby świnek cierpiał to na pewno dałoby się to zauważyć :) A jakiego sianka używasz? Może jest za twarde bądź ostre? Może wystarczy kupić siano innej firmy, takie bardziej miękkie. To rozwiąże problem :yes:

Awatar użytkownika
Batman
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Batman » 8 maja 2017, 17:26

Nie chcę burzyć światopoglądu ale tego siana wbiło się pewnie 1000x tyle ile wyciągnęłaś :)

Mam nadzieję, że nie narobiłaś sobie wstydu jadąc z czymś takim do weterynarza.

Wróć do „Choroby i problemy”