Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

Rzeczy po zmarłej śwince

Niezbędna pomoc w przypadku podejrzenia choroby lub innych problemów.
Mati685
Użytkownik
Kontaktowanie:

Rzeczy po zmarłej śwince

Postautor: Mati685 » 20 czerwca 2017, 10:27

Dziś o 1 w nocy zmarła mi jedna z ukochanych świnek morskich. Była to córka starszej świnki miała 2 lata zmarła na zapalenie płuc i tu mam pytania co zrobić z jej rzeczami oraz z drugą świnka (jest możliwe że druga świnka może się zarazić na rzeczach po których chodziła itd?) bo na dniach (pewnie) będzie czuć że nie ma drugiej świnki. I gdzie ją pochować i w czym. :(

Awatar użytkownika

Darom
Użytkownik
Świnki morskie: [*] Tosiu Super Ktosiu, [*] Dyzio, [*] Tosiu Mały Tosiu, [*] Toffi
Kontaktowanie:

Re: Rzeczy po zmarłej śwince

Postautor: Darom » 20 czerwca 2017, 10:36

Musisz wyczyścić klatkę dokładnie bardzo - umyj octem. Wszystkie rzeczy wyczyść octem i płynem do płukania i potem wodą ciepła żeby zmyć zarazki. Świeżą klatkę przygotuj dla świnki i daj jej rzeczy wyczyszczone po tamtej śwince do klatki. Zdrowej śwince kup nową świnkę i już po problemie.
Martwą świnkę wsadź do pudełka po butach albo innego kartonowego, bierzesz łopatę i idziesz do ogródka nawet tego przed blok. Kopiesz dziurę, wsadzasz tam pudło ze świnką, zakopujesz i po wszystkim. Możesz tam nawet jakieś kwiatki zasiać na tym miejscu.

Mati685
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Mati685 » 20 czerwca 2017, 11:37

Zakup nowej nie wchodzi w grę, to nie będzie ta sama świnka (to była matka i córka, zmarła córka) a pozatym nie chce znów przeżywać śmierci zwierzątka :(

Darom
Użytkownik
Świnki morskie: [*] Tosiu Super Ktosiu, [*] Dyzio, [*] Tosiu Mały Tosiu, [*] Toffi
Kontaktowanie:

Postautor: Darom » 20 czerwca 2017, 12:48

Skąd jesteś i ile lat albo miesięcy ma ta świnka co żyje ? i czy jest zdrowa ?
Pytam bo może dałbyś mi tę świnkę za free, co ?

Mati685
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Mati685 » 20 czerwca 2017, 13:41

Świnia u mnie zostaje :)