Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

A oto moja Tigra

Przywitaj się z innymi użytkownikami. Napisz coś o sobie i swoich zwierzakach.
Brila
Użytkownik
Świnki morskie: Lucek.
Kontaktowanie:

Re: Blanka i Tigra witają wszystkich

Postautor: Brila » 18 lipca 2007, 11:15

Bercik pisze:
Brila pisze:Haha :D A wiesz, że ja o tym też myślałam?
Otworzymy centrum matrymonialne!
Twoje świneczki są śliczne :) Kiedyś też chciałam mieć angorkę, ale jestem z natury taka leniwa, że nie chciałoby mi sie ich pielęgnować :P

kiedyś jak szukałam faceta dla Franki to zrodził się pomysł takiego tematu, ale padł

Nie no to był żart :P Chociaż, może jak Nike podrośnie, będę mogła użyczyć mojej koleżance usług krycia jej samiczki :hyhy:

Na czas wakacji powracam do forumowania :)

Awatar użytkownika

Awatar użytkownika
Bercik
Zasłużony
Kontaktowanie:

Postautor: Bercik » 18 lipca 2007, 11:19

Brila pisze:Nie no to był żart :P Chociaż, może jak Nike podrośnie, będę mogła użyczyć mojej koleżance usług krycia jej samiczki :hyhy:

A ja szukałam na poważnie i nie znalazłam.......nikt z Łodzi nie odpowiedział

Samotność to taka straszna trwoga
Ogarnia mnie, przenika mnie

Brila
Użytkownik
Świnki morskie: Lucek.
Kontaktowanie:

Postautor: Brila » 18 lipca 2007, 11:21

Może nie chcą potem płacić alimentów?
Albo nie chcą, żeby ich Don Juani kwiczeli po nocach za ukochaną....Ale dobra koniec off topa.

Na czas wakacji powracam do forumowania :)

Awatar użytkownika
*nicia*
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: *nicia* » 18 lipca 2007, 11:42

Brila pisze:Haha :D A wiesz, że ja o tym też myślałam?
Otworzymy centrum matrymonialne!
Twoje świneczki są śliczne :) Kiedyś też chciałam mieć angorkę, ale jestem z natury taka leniwa, że nie chciałoby mi sie ich pielęgnować :P
to ja mam angorke yyy a ktora to bo ja nie bardzo wiem w koncu jakie one sa - mialy byc rozetki ale Tigra jakies dlugie klaki ma hehe

Obrazek

Awatar użytkownika
*nicia*
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: *nicia* » 20 lipca 2007, 15:49

no to Blanka wskakuj jedziemy

Obrazek

Obrazek

dziekuje Tigra postoje
Obrazek

no nie daj sie prosic - posune sie
Obrazek

i co tak sie patrzysz mowilam ze nie jade
Obrazek

no dalej wsakuj
Obrazek

nie jade !czekam na jedzenie :P
Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Bercik
Zasłużony
Kontaktowanie:

Postautor: Bercik » 20 lipca 2007, 16:00

opisy kapitalne :super:

Samotność to taka straszna trwoga
Ogarnia mnie, przenika mnie

Awatar użytkownika
*nicia*
Użytkownik
Kontaktowanie:

Re: Tigra wita wszystkich

Postautor: *nicia* » 27 lipca 2007, 7:48

nastapila u mnie mala zmiana - Chrupka badz Chrupek (wtedy dopiero po kastracji) wraca do mnie i Tigry a Blanka została zaadoptowana przez Justyne z Poznania i jej rodzinę. Powód był taki, że Tigra juz w sklepie byla poniewierana jak sie okazalo i odtracana od "koryta" - w domu niestety jak dziewzyny byly juz tylko we dwie w klatce nic sie nie zmienilo - Tigra nadal byla odganiana od jedzenia, a jak dostaly kazda po takim samym kawalku np ogorka, Blanka na jednym doslownie siadala a drugi jadla odwrocona tylem, oprocz zabierania jej jedzenia, odpychania od poidelka i przepychania z kazdego miejsca na jakim lezala , zaczela atakowac biedna Tigre. Postanowilam zabrac obie do weta (innego niz ten co nieumial plci odroznic) opowiedzialam co i jak i ten powiedzial, ze albo je rozdziele albo Tigra padnie w koncu - po rozdzieleniu zauwarzylam ze Blanka to maly samolub i nie lubi towarzystwa rowiesniczki - moze ze starsza lub duzo mlodsza znajdzie kontakt.
Ja proponowalam na poczatku tej Justynie Chrupke/ka ale jej maz sie nie zgodzil - powiedzial mloda swinka rozetka i Justyna slyszac ze muislalam je rozdzielic wpadla na pomysl ze w takim razie oni wezma Blanke a ja bede mogla wziasc spowrtoem tamta gladka swinke - dala mi tyle argumentow za lacznie z prawie osobistym odebraniem (jej kolega byl w poblizu i podjechal po nia) ze nie mialam juz zadnego konkretnego zdania przeciw .

Teraz pozostaje mi doprowadzic Tigre do jakiegos stanu normalnosci bo moze wydaje sie noralna ale to futro maskuje jej kosci - niestety zauwarzylam teraz gdy jest sama ze bardzo malo zjada - moze to te upaly a moze skurcony zoladek, staram sie aby zawsze miala jakies jedzenie wklatce, ale duzo zostawia - nawet siano nie znika w dwa dni jak z Blanka - ma od 3 prawie pelny pasnik, a moze taka jej uroda - szczuplejsza i mniej jedzaca jest swinka. Ale za to pije to chyba nie jest tak najgorzej :/
Jak tylko obiore Chrupke ze sklepu lub jak jednak dobrze zdiagnozowal go wet i to jest Chrupek to wstawie foty a tematu nie trzeba czyscic.

Obrazek

Awatar użytkownika
*nicia*
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: *nicia* » 28 lipca 2007, 8:59

Dobra probowalam nie wyszlo - dziewczyny sie nie dogaduja , ja mam w domu wieczne wiry o to ze swinie w niocy robia sajgon i spac nie daja a niestety puki brat sie nie wyprowadzi, a to potrwa musze miec pokuj z mama ktora co rano narzeka ze jej spac nie daly i w pracy spi nad biurkiem - musialam je rozdzielic bo by sie pozagryzaly , krew sie lala. Jezeli im nie przejdzie to przy najblizszej okazji jedna jedzie na slask. Ja niestety jestem zmuszona miec tylko jedna swinke i wole nie juz nie klocic sie w domu bo mi beda kazlai obie oddac. Trudno wczesniej tez mialam tylko jedna i dozyla 9 lat tylko musialam jej wiecej poswiecac czasu wiec i ta sie zajme.
Ostatnio zmieniony 3 sierpnia 2007, 9:02 przez *nicia*, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek

Awatar użytkownika
Allisca
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Allisca » 29 lipca 2007, 17:26

Witaj ! Masz super świniaczki :) Blanka wygląda jak arystokratka a Tigra jak Tygrysek w świnkowej wersji :) Super są :) Pozdrawiam ! ;D

Awatar użytkownika
dirdib
Zasłużony
Kontaktowanie:

Postautor: dirdib » 18 sierpnia 2007, 12:37

czytalam ze znow cos nie tak :( kurcze zaczynam myslec ze traktujesz zwierzaki dosc przedmiotowo :( no ale to Twoja sprawa, ja sie juz nie mieszam

Awatar użytkownika
Świnkowy poleca

Wróć do „Powitania”