Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

Która klatka najlepsza dla ilu swinek?

Dyskusje związane z głównym lokum świnki morskiej.
Awatar użytkownika
Chochlik
Użytkownik
Świnki morskie: Bella
Edward[*]
Kontaktowanie:

Re: Klatka czy akwarium.Co lepsze??

Postautor: Chochlik » 3 października 2010, 16:34

Klatka jest lepsza raz ma lepszy dostęp powietrz i latwiej ja utrzymać w czystości. Jest bardziej praktyczna aby ją posprzątać i lżejsza. Jak jest gorąco to w akawrium będzie duży zaduch. I aby świnka miała miejsce musi mieć DUUUŻE akwarium, które chyba będzie nas ksztowało wiecej niz klatka. Należy patrzeć i pod kątem swoim i świnkowym.

Jeśli ktoś nie umie uszanować zwierząt znaczy to, że nie zasługuje na miano człowieka...

Awatar użytkownika

Awatar użytkownika
nugatka
Zasłużony
Kontaktowanie:

Re: Jaka klatka?

Postautor: nugatka » 7 października 2010, 11:16

Jak nie możecie kupić większej klatki, to nie kupujcie świnki, ale np. chomika. :zdziwiony:
Jak nie ma warunków na większe zwierzątko, to po co go skazywać na cierpienie? :zalamany:

swinkowski
Użytkownik
Świnki morskie: Filek
Kontaktowanie:

Postautor: swinkowski » 8 października 2010, 17:08

Moja świnka też ma 30 na 60 i jest jej dobrze. Mogę śmiało powiedzieć, że gdyby miął większą to jadłby 3 razy więcej, bo on tak biega! Kiedyś o 5 rano widziałam jak biegał i przez ułamek sekundy zrobił 2 kółka wokół klatki przbiegając pojemnik na siano i domek i miskę! I tak w ogóle to on ciągle siedzi w domu! :tak:
Ale kupię mu większą już chyba na święta!

http://sims3zwierzaki.pl/index.php/pl/praca/2206 - kliknij "jestem za" przez 4 dni codziennie!

Awatar użytkownika
nugatka
Zasłużony
Kontaktowanie:

Postautor: nugatka » 8 października 2010, 17:44

Minimum dla świnki to 70cm/40cm

Sandi
Użytkownik
Świnki morskie: nie posiadam świnki.
Kontaktowanie:

Postautor: Sandi » 8 października 2010, 21:21

O_o ! Jak świnka może mieszkać w tak małej klatce ?
Nie no,sorry, ale ja mam świnkę Scheltie, Która jest SAMA, a ma klatkę 120x 60 i wybieg na cały dzień, więc nie rozumiem ludzi, którzy trzymają te zwierzątka w takich małych klatkach.
Zanim kupi się świnkę, to trzeba liczyć się z tym, że ona urośnie, i może nie starczyć miejsca na nową klatkę.
Jak nie ma się miejsca, to albo kupić sobie chomika, albo zadowolić się pluszakami.
Dla mnie to jest bezmyślność. Caviapage-czy gdy jest zima ze świnką też wychodzisz na dwór ?! O_O

Ola [*] - będziemy pamiętać.

Awatar użytkownika
Chochlik
Użytkownik
Edward[*]
Kontaktowanie:

Postautor: Chochlik » 9 października 2010, 16:48

Klatka 60cm jest idealną klatką przejściowa. Na ierwsze miesiace. Potem świnka robi się "większa" od klatki. Można jej tez uzywać jako klatki do kwarantanny, ale na dłuższą mete nie jest to dobry pomysł. Świnka się będzie w niej męczyć.

Jeśli ktoś nie umie uszanować zwierząt znaczy to, że nie zasługuje na miano człowieka...

Awatar użytkownika
nugatka
Zasłużony
Kontaktowanie:

Postautor: nugatka » 9 października 2010, 17:13

No więc po co wydawać pieniądze na 60, skoro można dołożyć te 20-30zł i kupić większą?

Awatar użytkownika
Chochlik
Użytkownik
Edward[*]
Kontaktowanie:

Postautor: Chochlik » 9 października 2010, 18:15

Tu masz racje. Tylko jeśli ktos otrzymał klatke wspadku. Na pierwszy miesiac taka wystarczy.

Sandi
Użytkownik
Świnki morskie: nie posiadam świnki.
Kontaktowanie:

Postautor: Sandi » 9 października 2010, 19:10

No właśnie, klatkę 60x30 można mieć, puki świnka jest malutka, przez ok. miesiąc i przez ten czas kupić po prostu większą.
Nie są one drogie. Moja klatka jest duża (120x60), firmy Ferplast a kosztowała 70 zł, stan idealny. Pani zdechł królik miniaturka i nie miała co zrobić z klatką, więc wystawiła ją na Allegro. A ja ją kupiłam.
Na prawdę cena była bardzo okazyjna, jak na tak dużą, firmową klatkę, więc polecam allegro, bo tam jest dużo podobnych ofert.

Ola [*] - będziemy pamiętać.

swinkowski
Użytkownik
Świnki morskie: Filek
Kontaktowanie:

Postautor: swinkowski » 10 października 2010, 10:10

No i jak tak właśnie zrobię! :tak: kupię mojej śwince większą klatkę jak urośnie! :tak:
Po za tym moja świnka jest szczęśliwa w tej co ma!~Jemu wystarczy tylkoo siano, dome i wpoda! Mógłby żyć bez klatki byleby miał domek, a ma i to duży! :tak:

http://sims3zwierzaki.pl/index.php/pl/praca/2206 - kliknij "jestem za" przez 4 dni codziennie!

Awatar użytkownika
Świnkowy poleca