Owszem, zaszkodzi.
Jeśli zje jej tylko troszkę to nie, ale jak weźmie się za całą, to może mieć rozwolnienie.
Ja bym nie ryzykowała.
"Warzywna Niespodzianka" jest w porządku, ale ten paśnik nie za bardzo. Mi wystarczy taki zwykły metalowy i nie będę wydziwiać.
Ale może pokażę kilka moich pomysłów :
1. "Książkowy labirynt"-
Jest to bardzo prosta, ale wspaniała zabawa dla świneczki

Wystarczy wziąść ok. 15 książek i poustawiać je na podłodze tak, aby dobrze się trzymały i były rozstawione wąsko, ale także rozproszone, żeby powstał z nich labirynt. Następnie pokroić troszkę przysmaków dla świnki, a potem powkładać je do labiryntu. A teraz wystarczy tylko wpuścić świnkę do labiryntu. Będzie dla niej zabawa

Nadia tak biegała z pół godziny, zanim znalazła przysmak

A przy okazji sobie zwierzak pobiega.
2. "Kolbo- szaszłyk"
I tu zadanie jest proste. Potrzebne będzie tylko duża wykałaczka, jak do szaszłyka. Ostre końce należy obciąć. A potem nabić na wykałaczkę różne przysmaczki, typu ogórek itd. Na końcu przyczepić do nitki sznurek i zawiesić w klatce, tylko dość wysoko. Świniak będzie miał sporo frajdy przy zjadaniu "kolby"

3. "Papka owocowa"
Musimy mieć tu dużo owoców. Wszystko drobno posiekane wsypujemy do miski , a potem to zgniatamy, aż powstanie tak zwana papka. wkładamy to w sałatę, a potem podajemy śwince
Wszystko jest wypróbowane przeze mnie !

POLECAM.
Ola [*] - będziemy pamiętać.