Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

Która klatka najlepsza dla ilu swinek?

Dyskusje związane z głównym lokum świnki morskiej.
Awatar użytkownika
Pyszasta453462
Użytkownik
Kontaktowanie:

Re: zbyt mała klatka??

Postautor: Pyszasta453462 » 20 października 2010, 21:25

ok poszukamy zobaczymy xDD :)

Wasza Pyszastka xDD

Awatar użytkownika

Awatar użytkownika
Pyszasta453462
Użytkownik
Kontaktowanie:

Re: Klatka czy akwarium.Co lepsze??

Postautor: Pyszasta453462 » 23 października 2010, 15:25

jasne że KLATKA Xpp :)

Wasza Pyszastka xDD

Leach
Użytkownik
Kontaktowanie:

Czy wystraczy?

Postautor: Leach » 23 października 2010, 19:46

Mam klatkę po koszatniczkach 70x80x40 ale bardzo chciałabym mieć co najmniej 3 świnki morskie (Czy może więcej?).
Wiem że długość nie jest dobra ale: mam pięterko o długości 40cm (Mam jeszcze 2 o długości po 20cm) a do tego włączyłabym po prostu w klatkę kojec: http://www.zooplus.pl/shop/gryzonie/kla ... lowy/32927 Mam bardzo duży pokój więc się zmieści. Klatka była by do niego po prostu otwarta 24h, będzie on częścią klatki i będzie wyścielona Dery bedem. Oczywiście nie będę traktowała tego jako wypuszczaniem zwierzątka i będzie miała zapewnione co najmniej 1,5 godzinne biegania po pokoju.
Czy tak jest ok? Razem przecież da do prawie 2 metry długości i metrowa szerokość. A tu schemacik jak to będzie wyglądać: http://i56.tinypic.com/w2ilnp.jpg

Sandi
Użytkownik
Świnki morskie: nie posiadam świnki.
Kontaktowanie:

Postautor: Sandi » 28 października 2010, 21:36

Klatka 90x60 jest dobra dla jednej świnki, nie ma powodu do obawy :) A jeśli myślisz, że nie może się w klatce swobodnie ruszać, to puszczaj ją raz dziennie po pokoju żeby się wylatała i po sprawie :) Nie ma co wydawać pieniędzy , ale jeśli takie rozwiązanie będzie dla Ciebie lepsze, to kup jej większą. Moja Nadia ma BARDZO dużą klatkę, ponieważ w moim pokoju jest pełno kabli która lubi gryźć i gdzieś musi biegać... :zalamany:

Ola [*] - będziemy pamiętać.

Sandi
Użytkownik
Świnki morskie: nie posiadam świnki.
Kontaktowanie:

Re: Czy wystraczy?

Postautor: Sandi » 28 października 2010, 21:42

Moim zdaniem świnki będą miały jak w raju, ale będą szczęśliwe tylko we dwie. Trzy i więcej to będzie za dużo. I CIASNO.

Ola [*] - będziemy pamiętać.

Awatar użytkownika
Pyszasta453462
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Pyszasta453462 » 29 października 2010, 11:28

Sandi pisze:Klatka 90x60 jest dobra dla jednej świnki, nie ma powodu do obawy :) A jeśli myślisz, że nie może się w klatce swobodnie ruszać, to puszczaj ją raz dziennie po pokoju żeby się wylatała i po sprawie :) Nie ma co wydawać pieniędzy , ale jeśli takie rozwiązanie będzie dla Ciebie lepsze, to kup jej większą. Moja Nadia ma BARDZO dużą klatkę, ponieważ w moim pokoju jest pełno kabli która lubi gryźć i gdzieś musi biegać... :zalamany:
no tak... moja świnka nie może NIESTETY biegać po moim pokoju.... z pewnej przyczyny bo tak jak u Cb. jest w nim pełno kabli...i jeszcze coś kiedyś ją wybuściłam i.. wygryzła dość sporą dziurę w firance..... Moja mama była załamanaa.... i od tej pory Pyszasta nie biega po pokoju... siedzi w klatce albo u mnie na kolanach... :( :( Nie wiem zasze kiedy widze Pyszastą w klatce wydaje mi się smutna... Próbuję postawić się na jej miejscu...nie jest to zbyt przyjemne siedzieć przez cały czs w klatce... w zamknięcu.... Ale niestety taki ich los..... :( :( WYDAJE MI SIĘ NIESZCZĘŚLIWA CO PORADZIĆ??? :?: :|

Wasza Pyszastka xDD

Awatar użytkownika
kasia17
Użytkownik
Świnki morskie: Edzia-rozetka
Kontaktowanie:

Jaka klatka?

Postautor: kasia17 » 29 października 2010, 21:05

:?:
Jaka najlepsza dla 2 świnek

Edziunia;) Tequila-suczka, mieszana z owczarkiem niemieckim =D
Jazda konna i konie- to jest to!
http://www.ratujkonie.pl
http://www.pustamiska.pl

Leach
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Leach » 30 października 2010, 17:57

Nie by czemu. Ludzie trzymaja po 3 w 120cm a to ma 185cm. Na 4 świniaki teoretycznie 140cm a to jest większe więc halo.

Konto usunięte

Re: Jaka klatka?

Postautor: Konto usunięte » 30 października 2010, 18:24

100 ,a juz najlepsza 120 albp 140 ale mysle ,ze 120 bedzie akuracik a 100 z minimum 3 godz .wybiegiem :tak:

Konto usunięte

Postautor: Konto usunięte » 30 października 2010, 18:31

Nie dery bedem tylko jak cos to dry bedem xP

Awatar użytkownika
Świnkowy poleca