Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

Gdzie powinna stać klatka ?

Dyskusje związane z głównym lokum świnki morskiej.
xxadi27xx
Użytkownik
Kontaktowanie:

Re: Czy może być ?

Postautor: xxadi27xx » 25 grudnia 2010, 10:44

a jeśli będzie całkowicie wyłączony

Awatar użytkownika

PannaM
Użytkownik
Świnki morskie: Draco
Kontaktowanie:

Postautor: PannaM » 25 grudnia 2010, 11:21

Jeśli będzie całkowicie wyłączony to tak, ponieważ nie oddaje ciepła. Tylko zastanów się, czy w zimę też będziesz miał (miała?)cały czas skręcony kaloryfer...

xxadi27xx
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: xxadi27xx » 25 grudnia 2010, 11:46

dzięki za odpowiedzi

Sandi
Użytkownik
Świnki morskie: nie posiadam świnki.
Kontaktowanie:

Postautor: Sandi » 25 grudnia 2010, 16:26

Jeśli nie masz innego miejsca na klatkę, niż przy grzejniku, to poszukaj w innych częściach domu, albo nie decyduj się na świnkę.

Ola [*] - będziemy pamiętać.

Awatar użytkownika
NiCiA
Użytkownik
Świnki morskie: Philipek i Kajtuś
Kontaktowanie:

Postautor: NiCiA » 25 grudnia 2010, 17:35

Wlaśnie.Świnka nie tylko powinna mieć duża klatkę,sianko i już.Każde zwierzę to kolejny OBOWIĄZEK.Nie mówię też,że nie będziesz dbała o świnkę,ale po prostu przed zakupem warto to przemyśleć.Czy będziesz kupowała ODPOWIEDNIĄ karmę za 15 zł ? Czy w razie konieczności wizyty u wet. masz pieniądze na leczenie ?
Przy grzejniku świnka NIE powinna być.A może po prostu kup mniejszą klatkę np. 80 cm ? Przecież to nie jest mała klatka.Jeżeli Twoja przyszła świnka przez całe zycie bedzie sama (lub przynajmniej przez kilka lat) to lepiej mieć mniejszą klatkę skoro nie masz miejsca...

PannaM
Użytkownik
Świnki morskie: Draco
Kontaktowanie:

Postautor: PannaM » 25 grudnia 2010, 19:58

Dziewczyny błagam zanim coś napiszecie przeczytajcie dokładnie wszystkie posty. I ja i Misia mówiłyśmy, że klatka nie może stać obok grzejącego grzejnika. Co do karmy to się nie zgodzę, że odpowiednia będzie tylko ta droższa. Za 5 zł można kupić karmę i świnka może wcale nie wybrzydzać.

Sandi
Użytkownik
Świnki morskie: nie posiadam świnki.
Kontaktowanie:

Postautor: Sandi » 26 grudnia 2010, 11:34

Może i nie wybrzydzać, ale to nie znaczy że karma jest odpowiednia. To coś w rodzaju Fast Food- śwince smakuje, ale jest niezdrowe. Oczywiście, ja nie mówię, że karma np. Vitapol jest trująca, tylko zawiera mało składników odżywczych. Wiadomo, droższa karma, to znaczy lepsza, to zależy też od firm, bo czasem na targach można znaleźć karmę Vitakraft za 3 zł. Trzeba czytać skład, im mniej ziaren tym lepiej.

Ola [*] - będziemy pamiętać.

Awatar użytkownika
Chochlik
Użytkownik
Świnki morskie: Bella
Edward[*]
Kontaktowanie:

Postautor: Chochlik » 26 grudnia 2010, 14:29

Fakt, ale nie zawsze masz kase na karme za 15zł. Karma tańsza (granulat) jest OK. Ziarenka raz na jakis czas gdy nie masz możliwości kupienia czegos innego też ni zaszkodzą. Edward wybieraz granulki, a ziarenka zostawia. A i sprawdzaj date waznosci mi kiedyś sprzedano karmę z 2008 a był 2010. Tylko dwa lata różnicy.

Jeśli ktoś nie umie uszanować zwierząt znaczy to, że nie zasługuje na miano człowieka...

Awatar użytkownika
NiCiA
Użytkownik
Świnki morskie: Philipek i Kajtuś
Kontaktowanie:

Postautor: NiCiA » 26 grudnia 2010, 17:24

Ale ja nie tylko napisałam o grzejniku.Przecież niezdrowe jest podanie śwince tego świnstwa...Vitapolu czy Meganu.Jeżeli nie stać kogoś na ustrzymanie swinki to po prostu jej nie kupuje (chodzi mi o świnkę) . Skład w karmach jest najważniejszy.Najlepsza karma to VL Cavia Nature i Complete,trochę tańsza to Cavia Crispy itd.

swinkowski
Użytkownik
Świnki morskie: Filek
Kontaktowanie:

Postautor: swinkowski » 26 grudnia 2010, 18:48

Nie przy grzejniku,bo śwnce może być za gorąco. :tak: Klatka ma dobre wymiary.

http://sims3zwierzaki.pl/index.php/pl/praca/2206 - kliknij "jestem za" przez 4 dni codziennie!

Awatar użytkownika
Świnkowy poleca