No to już chyba w jakiejś nie za dobrej firmie. Ja miałam okazję kupić 3 rodzaje sianek - Pepe, Vitapol oraz małą paczuszkę Herbal Pets sianko z ziołami. Sianko HP schodziło szybko, a więc śwince posmakowało. Jednak według mnie na tak małą paczuszkę cena oferowana przez tą firmę jest dość wysoka - ale nie doliczyłam ziół, może z ziołami to normalne, że taka cena.
Sianko Pepe i Vitapol praktycznie niczym się nie różniły - ziemia nie była poprzyklejana, jednak w opakowaniu się znajdowała. Otrzepywałam po włożeniu do klatki świnki i już. Zdaję sobie sprawę z tego, że nie zdołałam wszystkiego otrzepać, ale i tak świnka, jedząc sianko i trzęsąc kulą, wytrzepywała (co prawda nieświadomie, ale sukcesywnie) resztki ziemi, której ja nie mogłam stamtąd usunąć.
Jeśli ziemia jest poprzyklejana do sianka, świadczy to o nie wysokich standardach firmy, a przynajmniej samego sianka. Jeśli raz natrafiłabym na taką paczkę - więcej nie korzystałabym z sianka tej firmy. Bałabym się też kupować produkty tej firmy, takie jak np. karmy czy przysmaki. Oczywiście mógł to być jeden incydent, jakaś trefna paczka.