Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

Co mogę mu kupić ?

Miejsce na tematy związane ze świnkami, ale niepasujące do powyższych forów.
Awatar użytkownika
Chochlik
Użytkownik
Świnki morskie: Bella
Edward[*]
Kontaktowanie:

Re: Co mogę mu kupić ?

Postautor: Chochlik » 6 stycznia 2011, 19:02

Jedzonko to dobre rozwiązanie. Albo nie wiem jak stoisz z kasa zakreć się wokół większej klatki. Bo chyba na poczatku było mówione, ze masz mała.

Jeśli ktoś nie umie uszanować zwierząt znaczy to, że nie zasługuje na miano człowieka...

Awatar użytkownika

Martex
Użytkownik
Świnki morskie: Miki i Lukas
Kontaktowanie:

Postautor: Martex » 7 stycznia 2011, 15:34

Nie, nie mam małej, i też już o tym myślałam . Ale , tak jak pisałam we wcześniejszych postach, jeździmy na wakacje, i nie mam za dużo miejsca w bagażniku. Uświadomiłam sobie, że mam dobrą klatkę, świnki nie czują się jak w klatce, bo są codziennie wypuszczane na wybieg po pokoju.
Także większa klatka im nie potrzebna, ale dzięki :)

Awatar użytkownika
Becia
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Becia » 7 stycznia 2011, 17:14

Może w klatce zrobiłabyś jakieś pięterko, żeby świnka mogła siedzieć wyżej (świnki to lubią). Chyba, że rzeczywiście masz bardzo małą klatkę.

Sandi
Użytkownik
Świnki morskie: nie posiadam świnki.
Kontaktowanie:

Postautor: Sandi » 7 stycznia 2011, 20:23

Martex-nie oszukujmy się, masz BARDZO małą klatkę, mimo codziennego wybiegu klatka jest za mała, potrzebna jest nowa. Oczywiście rób jak uważasz, ale przecież ta stara klatka zawsze może zostać jako zapasowa, na wyjazd.

Ola [*] - będziemy pamiętać.

Awatar użytkownika
Becia
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Becia » 7 stycznia 2011, 21:24

Przecież możesz zrobić sama klatkę, albo kupić nową, świnki będą szczęśliwsze. :)

Awatar użytkownika
Sensibles
Zasłużony
Świnki morskie: Xsara [*], Funiek
Kontaktowanie:

Postautor: Sensibles » 7 stycznia 2011, 22:30

Ja popieram robienie własnoręcznej klatki - sama zrobiłam i jestem zadowolona, mogę komuś udzielić porad jakby były potrzebne :D

Martex pisze:Chciałam właśnie ten wybieg, albo coś w tym stylu, ale raczej już nie zdąrze zrobić...

Świnki nie mają poczucia czasu, nie znają dokładnego dnia swoich urodzin czy kupna. I tak to, że ty im coś kupujesz, nic dla nich nie świadczy - po prostu właściciel coś kupił, jak zawsze. A więc to, czy zrobisz wybieg miesiąc później, czy też w terminie - nie ma dla nich większego znaczenia.
Nie oszukujmy się, świnki to gryzonie - może i inteligentne, ale nie aż tak jak większe ssaki, np. psy czy konie.

Idąc cmentarną aleją szukam Ciebie, mój przyjacielu.

Awatar użytkownika
Becia
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Becia » 7 stycznia 2011, 22:33

Tak, przecież to może być spóźniony prezent. xD

Martex
Użytkownik
Świnki morskie: Miki i Lukas
Kontaktowanie:

Postautor: Martex » 10 stycznia 2011, 15:59

Sandi pisze:Martex-nie oszukujmy się, masz BARDZO małą klatkę

Nie zgadzam się Sandi. Mam klatkę w sam raz, moim świnkom wcale nie jest źle. To , że ty masz klatkę dla królika, bo nie możesz robić Nadii wybiegu bo masz remont, no to trudno ! Po za tym sama mówisz, że niedługo będziesz miała nową świnkę! Nadia jest duża, i twoja klatka też - nie oszukujmy się - będzie wtedy mała.

Dzięki , w piątek idę do odbioru po kulę na sianko ( chyba, pani miała przywieść specjalnie dla mnie i dla Sandi ; D ), więc wszystkim BARDZO dziękuję za pomysły. :)

Sandi
Użytkownik
Świnki morskie: nie posiadam świnki.
Kontaktowanie:

Postautor: Sandi » 10 stycznia 2011, 16:40

Martex-czy 120x50 to jest mało na dwie świnki ? Nie, klatka nie jest dla królika i nawet dla trzech świnek nie będzie mała. Owszem, mogę zrobić wybieg. Nie odpowiadaj więc sama sobie na swoje pytania, bo wiem, kiedy klatka jest dla moje świnki za mała, a kiedy za duża.
A, i jeszcze jedno-moja świnka wielkością nie różni się od innych, więc nie wiem co miałaś na myśli mówiąc, że jest duża.

Ola [*] - będziemy pamiętać.

Puli
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Puli » 13 stycznia 2011, 20:30

Tak . :mrgreen:
Na prezent możesz kupić/zrobić mu nową klatkę ! :mrgreen:

Awatar użytkownika
Świnkowy poleca

Wróć do „Ogólnie”