przez ostatnie dwa tygodnie mojej śwince złamały się dwa ząbki (najpier górny teraz dolny) nigdy wcześniej tak się nie działo, więc nie wiem czym to jest spowodowane witamine C dostaje codziennie po 8 kropli do pyszczka, więc o braku nie ma mowy więc co jest nie tak?
Może świnka zjadła coś co spowodowało taki stan rzeczy? A je normalnie? Jeśli nie je, to jak najszybciej do weterynarza i poczytaj o dokarmianiu świnek.
tak je i pije normalnie- ten górny już odrósł, więc brakuje tylko tego na dole zmiany diety żadnej nie bylo (z drugą świnką wszystko jest ok), więc wątpie by to mogło być powodem
Tzn, nie chodzi o zmianę diety tylko po prostu świnka ugryzła twardy kawałek karmy i się stało. Jeśli nic się nie dzieje, to według mnie nie ma powodów do niepokoju - jeśli coś by się zaczęło dziać, to oczywiście weterynarz, ale jeśli wszystko jest w porządku...to nie ma potrzeby.
Poczekaj,może śwince odrośnie ten ząbek i będzie dobrze Możliwe,że świnka się uderzyła w czasie zabawy i wypadły jej ząbki. Mam nadzieję,że będzie wszystko dobrze,a jak znów się jej połamie to będziesz musiała się wybrać do weterynarza,coś by było nie tak w takim razie.
Lukasowi też raz się złamał ząbek. Nie chciał jeść jabłka, więc zajrzałam mu w pyszczek i okazało się, że ma złamany górny ząb. Ale poczekałam, i odrósł. Poczekaj, wszystko będzie dobrze. Ja się całkowicie zgadzam z NiCiĄ.