I ryzyko. Ciąża jest bardzo dużym obciążeniem dla samiczki, poród może ją zabić. Jeżeli ktoś chce mieć więcej świnek, to może je adoptować lub kupić, rozmnażanie jest bez sensu.
Hej wam wszystkim Lola urodziła dzisiaj(02.02.2011r.)wszystkie są żywe i zdrowe na razie.Są to 2 samiczki i jeden chłopczyk.Mają już imiona Elwira,Kredka,Jacek ponieważ w tym dniu mają imieniny(oprócz imienia kredka )jestem tak szczęśliwa! ale boje się bo są tak małe że nie wiem mają ok. 80dag zdjęcia dodam potem.....
Ostatnio zmieniony 5 marca 2011, 10:04 przez UKRAJNA, łącznie zmieniany 2 razy.
Nie wiadomo, czy śmiać się, czy płakać. Z jednej strony bardzo się cieszę, że maluszki urodziły się zdrowe, że nie było komplikacji. A z drugiej strony...kolejne trzy kundelki na świecie. Kto wie, gdzie skończą? Wierzę w Ciebie, Ukrajna, że znajdziesz im ŚWIETNE domki...najlepiej, gdybyś je zostawiła dla siebie, ale 4 świnki to chyba trochę przesada Wygłaszcz świnkową mamuśkę. Gratulacje...
Już wiadomo zostawię raczej sobie wszystkie.Mam do was pytanie bo one są strasznie małe czy są nie za małe skoro ważą : Elwira-67dag Kredka-62dag Jacek-75dag moim zdaniem strasznie to mało