Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

Czego można nauczyć świnkę

Miejsce na tematy związane ze świnkami, ale niepasujące do powyższych forów.
Sandi
Użytkownik
Świnki morskie: nie posiadam świnki.
Kontaktowanie:

Re: Czego można nauczyć świnkę

Postautor: Sandi » 27 września 2010, 20:18

A moja Nadia umie np. zdechłą świnię, czyli jak powiem zdechła świnia, ona kładzie się na plecach, łapki do góry i sie nie rusza, a jak lekko klepnę ją po pupie, to wstaje.Umie jeszcze obrót, czyli ja pokazuję jej np. ogórka, a ona biegnie wokół klatki i daję jej ogórasa. No i reaguje jeszcze na swoje imię oraz na szelest woreczka, gdy nim szeleszczę, to Nadia zaczyna kwiczeć i wspina się po prętach klatki. Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony 14 stycznia 2011, 15:14 przez Sandi, łącznie zmieniany 1 raz.

Ola [*] - będziemy pamiętać.

Awatar użytkownika

Anonymous

Postautor: Anonymous » 13 stycznia 2011, 19:09

Uczylas swojego prosiaczka "Zdechla swinka" oraz "Turlaj sie" ? :shock: Nie wiem czy tu mam wierzyc czy nie,ale to jest bardzo niebezpieczne ... Swinki (z tego co tu wyczytalam) maja kruchy i slaby kregoslub na takie komendy jak te...Na prawde,to dla niej meczarnia.Ja bym nigdy tak nie zrobila swoim swinkom :roll: A z tym turlaniem to wydaje mi sie,ze troche oszukujesz.Swinki sa za glupie na takie cos moim zdaniem! ;)
Pozdrawiam
milusia :)

Awatar użytkownika
NiCiA
Użytkownik
Świnki morskie: Philipek i Kajtuś
Kontaktowanie:

Postautor: NiCiA » 14 stycznia 2011, 19:01

Mimo wszystko to zgadzam się z Milusią ;)

Natomiast najłatwiej nauczyć świnkę obrotu wokół własnej osi oraz reagowanie na swoje imię.Tyle,że na tą drugą komendę potrzeba cierplowości.Praktycznie to świnki nie reagują na imię,tylko na nasz głos :)

Ja swoją świnkę nauczyłam tylko obrotu wokół własnej osi.Komendę poproś Philip tak jakoś sam się nauczył.Nie chcę go męczyć jakimiś innymi komendami,no bo w końcu świnka to nie pies czy inne zwierzątko,a wg mnie uczenie ją komend typu "Podaj łapkę" , "turlaj się " itp. jest męczące... ;)

Awatar użytkownika
monila1000
Zasłużony
Świnki morskie: Lucky;)
Kontaktowanie:

Postautor: monila1000 » 15 stycznia 2011, 22:29

a Lacky sam z siebie nauczył się prosić (stawać na tylnych łapkach kiedy zbliżam się z jakimś smakołykiem)i robić obrót jak pomacham np pietruszką mu przed noskiem ostatnio zaczął też tak jakby podawać łapę jak mu smakołyk daje bo to mądra świnka jest i nic na niej nie wymuszałam i uczyłam ona sama z siebie tak ;) :roll:a i na imię reaguje ;)(tylko na początku jak zaczynał obrót robić to mu tą pietruszką takie kółko robiłam nad głową a on sam załapał dalej)

mój Lucky: Obrazek

kasia3
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: kasia3 » 28 lutego 2011, 16:47

Czika umie prosić (stawać na 2 łapkach) i reaguje na imię. :D

Awatar użytkownika
Mango
Użytkownik
Świnki morskie: Celiś & Kubuś
Kontaktowanie:

Postautor: Mango » 28 lutego 2011, 17:35

Moja świnka jak widzi coś do jedzenia to staje na tylnych łapkach.

Awatar użytkownika
Olciak
Użytkownik
Świnki morskie: Gucio
Kontaktowanie:

Postautor: Olciak » 14 marca 2011, 19:48

Mój Gucio umie reagować na imie. Jak do niego mówie to on podnosi głowę na na mnie patrzy 8-) . i nauczył się skakać.
Nie ma takiej normalnej klatki tylko taką jakby kuwetę i z niej wyskakuje kiedy chce.Ta ścianka którą musi przeskoczyć jest ciut ciut spora ale on w porównaniu do niej jest taki duży że nie jest to dla niego problem ;)

Gucio, Tiara i Algida - moje trzy największe skarby. ;)

olaa.!

Postautor: olaa.! » 16 października 2011, 10:28

ja swoją świnke nauczyłam podawać łapkę :roll: zrobiłam to w taki sposób że głaskałam łapke mojego Toffika a on po jakimś czasie podniósł łapkę i położył ją na moim palcu :D nagrodziłam go przysmakiem (mniszkiem czy marchewką) i powtarzałam to codziennie i umie już tą sztuczkę ;) (jeśli chcesz ją tego nauczyć musisz dużo głaskać jej/jego łapke!i pamiętaj o przysmaku!) :mrgreen:
Ostatnio zmieniony 16 października 2011, 19:30 przez olaa.!, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: zmienilam mlecz na mniszek,zeby zatrzymac setki upomnien ,ze to nie to samo

Awatar użytkownika
Świnkowy poleca

Wróć do „Ogólnie”