Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

Która klatka najlepsza dla ilu swinek?

Dyskusje związane z głównym lokum świnki morskiej.
Awatar użytkownika
świniaczek
Użytkownik
Świnki morskie: Major i Olesia
Kontaktowanie:

Re: Klatka czy akwarium.Co lepsze??

Postautor: świniaczek » 16 marca 2011, 12:31

Gaga pisze:Ale jest wiele innych mozliwosci dotyczacych wykreowania klatki.
Znalazlam na ten temat, tzn na temat jak samemu wykonac klatke dla swinki, sporo materialow. Postaram sie przetlumaczyc i zalaczyc je jeszcze dzisiaj.

Czekam z niecierpliwością, jestem ciekawa jakie mają pomysły na zagranicznych stronach :)

Moje świnki - Olesia i Major :)
Lester w nowym domku:)
za TM Hey [*]

Awatar użytkownika

Awatar użytkownika
LidiaL
Użytkownik
Świnki morskie: Jaroski ,Jessy ,Tuptuś oraz Moris <3

Postautor: LidiaL » 16 marca 2011, 14:05

Dla mnie stanowczo klatka .Od ilu lat mam swinki dobrze wiem ,ze akwarium jest czyms STRASZNYM .

Life is like a poetry-sometimes hard to understand it. heh

Awatar użytkownika
Endo
Użytkownik
Świnki morskie: Endo,King
Kontaktowanie:

Postautor: Endo » 16 marca 2011, 20:28

Uważam,że klatka to najlepsze rozwiazanie i dla jej mieszkancówi i dla wlaścicieli prosków-estetycznie,higienicznie i można rozwijać swoje zdolności architekta wnętrz:D

Świnki są jak małe dzieci trzeba dla nich dużo miłości i opieki.
Mój Endo i King są najszczęśliwszymi świnkami na świecie ;P

Tobiasz
Użytkownik
Kontaktowanie:

1 + 1 klatka =? pomocy

Postautor: Tobiasz » 2 kwietnia 2011, 20:52

Hej. Ojciec kupił mi 2 takiego samego typu klatki i nie mam pomysłu jak ją wykonać(złączyć). prosze o pomoc czy z pięterkiem może wyciąc boczne scianki i złączyc? Tutaj daje zdjęcie dotyczące klatki :
Obrazek
Prosze wypisac mi próby najlepsze do tego dokupuje hamak , tunel + posłanie mam zielony domek i paśnik 2 miseczki ceramiczne 1 na suchą karme drugą na swierze warzywka ;) no i poidełko prosze wypisac co moge jeszcze ew. dokupić do klateczki i próby zrobienia klateczki. Dziękuje tym co wyślą propozycje za trudy:) pozdrawiam Tobiasz.

Awatar użytkownika
Sensibles
Zasłużony
Świnki morskie: Xsara [*], Funiek
Kontaktowanie:

Re: 1 + 1 klatka =? pomocy

Postautor: Sensibles » 2 kwietnia 2011, 21:11

Według mnie pod względem architektonicznym możesz dodać półeczkę. Jednak dodaje ona troszkę dodatkowych centymetrów i jest poniekąd więcej miejsca.
Oczywiście nie mówię, że półeczka ma zajmować 3/4 klatki, bo wtedy nawet na nią świnka nie wejdzie :)
Paśnika nie zmieniaj i niczego więcej, według mnie jest jak najbardziej ok.
Dalej - na pewno musisz dołożyć miseczkę i poidełko. To już musisz sam wybrać miejsce - trochę wyobraźni :)
Później - jakiś tunelik by się przydał jako miejsce, gdzie świnka może się wyleżeć, wygrzać, odpocząć..i, rzecz jasna, pobawić się :)

Idąc cmentarną aleją szukam Ciebie, mój przyjacielu.

Awatar użytkownika
vagina_denata
Zasłużony
Świnki morskie: Lucek, Harley, Remek
Kontaktowanie:

Postautor: vagina_denata » 2 kwietnia 2011, 21:15

Szkoda, że te klatki nie są składane, wtedy nie trzeba by niczego rozcinać. To czy je połączysz wzdłuż (bok z bokiem) czy w poprzek (tył z tyłem) zależy od tego ile masz miejsca na ich ustawienie. Ja bym wycięła po ścianie, spiłowała końce drutów, tak, żeby nie były ostre, ustawiła kuwety obok siebie i połączyła dwuspadowym mostem, tak żeby świnka mogła swobodnie przejść z jednej kuwety do drugiej.

Ale właściwie nie rozumiem, czemu kupiłeś dwie klatki zamiast jednej?

Gość

Postautor: Gość » 2 kwietnia 2011, 21:37

ja tak wlasnie myslalem ale moge z ojcem też pospawać klatki a tam gdzie jest odstęp pomiędzy podłożm a podłozem poprostu bedzie dywan ten specjalny a po 2 mam swinke 2 dni wzięłem na ręce swiniaka dalem ogorasy z ręki i zjadła natomiast w klatce uciekała od ręki pewnie za x razem sie przyzwyczaji ze reka to przyjaciel a nie wróg prawda , ale wróćmy do klatki. co lepsze dywanik dla swinaczka czy sciólki ? powiedz o klatce;p

do tego dokupuje hamak , tunel + posłanie || mam zielony domek i paśnik 2 miseczki ceramiczne 1 na suchą karme drugą na swierze warzywka no i poidełko
@@ zauważyłeś ze tu jest odstęp ;P

"gosc" to ja jestem jbc. moze ja mam taki pomysl zeby zrobic po między 1 klatka a 2 klatką tunel przeztoczysty i w 1 bedzie spanko a w 2 jedzenie kupa picie itp

Awatar użytkownika
vagina_denata
Zasłużony
Świnki morskie: Lucek, Harley, Remek
Kontaktowanie:

Postautor: vagina_denata » 2 kwietnia 2011, 22:12

Tobiasz, piszesz tak, że nie wiadomo o co ci chodzi. Zacznij używać wielkich liter, interpunkcji i składni.

I nie pisz posta pod postem.

W orszak niech wierzy, kto nie wie gdzie idzie.

Tobiasz
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Tobiasz » 2 kwietnia 2011, 22:21

chodzi mi o to , że po boku , między 1 klatka a drugą zrobic tunelek żeby w 1 klatce były hamaki tunele spanka , a w 2 kupa picie jedzonko ,chyba ze masz inny pomysl to napisz.

@@ sry za niewyraźnie pisanie ale mam problem z klawa :)

Awatar użytkownika
Agus2011
Użytkownik
Świnki morskie: Dami
Kontaktowanie:

KLATKA - jakie wymiary?!

Postautor: Agus2011 » 3 kwietnia 2011, 11:44

mam problem moja swinka ma narazie mal klatke a we wtorek bedzie miec nowa ale niewiem jaki wymiary musi miec klatka by swinka mogla sie wychasac!?a i jeszcze 1 czy puszczacie swoje swinki by pobiegaly??

Za TM:
Łatka [*]
Kędziorka [*]
Pusia [*]
...
Mój największy skarb Dami...

Awatar użytkownika
Świnkowy poleca