ile razy mogę dawać świnkom dziennie sałatki wczoraj zrobiłem jej sałatkę z ogórka, rzodkiewki, marchewki i jabłka i wszystko zjadła oprócz marchewki dzisiaj jak przyszłem ze szkoły to pokroiłem jej jabłko i ogórek i dałem daje jej do takiej miski to jest zdjęcie tej miski w której daje jej sałatki
Cherry a mają zdrowe brzuszki? Świnki nie powinny źle reagować na warzywa, nawet w dużych ilościach.
Co do pytania: raz albo dwa razy dziennie, na ile będą miały ochotę. Podawanie takich mieszanek jest wspaniałym pomysłem, skoro już do robisz, to może zainteresujesz się dietą Ratewatchers viewtopic.php?f=7&t=3475 , która właśnie taki typ żywienia zaleca
Zdrowe. Ostatnio jak Krakersowi dałam pełną miskę warzyw to miał wzdęcia, bo za dużo ich było jak na pierwszy raz (tzn, jak na pierwszy raz kiedy dostał większą porcję). Od tamtej pory pilnuję, żeby nie przesadzać, co nie znaczy, rzecz jasna, że dostają maciupeńką ilość warzyw
No to może się wyrobią Pytam, bo moje świnki nigdy nie miały wzdęć, nawet jak się nieziemsko napchały trawą, mniszkiem i warzywami i zastanawiam się z czego może wynikać to, że jednym szkodzi, a im nic.
Warzywa daje 4 razy dziennie. Rano przykładowo daję kilka plasterków marchewki i ogórka a wieczorem kilka plasterków pietruszki i buraczka. W małych ilościach bo tak samo dostają rano i wieczorem tez po dwie porcje świeżych owoców. Co do sałatek to robię je w niedziele i święta.