Postautor: Sensibles » 4 lipca 2011, 20:42
Według mnie powinnaś przede wszystkim porozmawiać z właścicielką. Jeżeli decyduje się na sprzedaż świnek długowłosych to musi się liczyć z faktem, że o nie trzeba szczególnie dbać. Moim zdaniem złym pomysłem będzie kupienie świnki, bo właścicielka zobaczy, że jej się opłaca takie świnki sprowadzać i sprowadzi jeszcze więcej, a wszystkich świnek z zoologicznego przecież nie wykupisz. Najlepszym sposobem będzie rozmowa z właścicielką na ten temat. Zaoferuj, że przez te 2 tygodnie, przez które tam pracujesz, możesz opiekować się świnką - niech da Ci grzebień oraz ostęp do miejsca, gzie tą świnkę mogłabyś wykąpać. Zrób to, zaopiekuj się nią. Później, gdy już nie będziesz pracowała w sklepie, sprawdzaj jej stan. Jeżeli będzie odpowiedni i świnka będzie zadbana - gratuluję udanej rozmowy. Jeśli nie - porozmawiaj jeszcze raz z właścicielką i po prostu tą świnkę kup, jeśli chcesz, żeby miała dobre warunki i żeby dobrze jej się żyło.
Oczywiście nie musisz sugerować się moją odpowiedzią, zrobisz jak zechcesz - ja tylko dobrze (mam nadzieję) radzę.
Pozdrawiam
Idąc cmentarną aleją szukam Ciebie, mój przyjacielu.