Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

Domek w klatce

Rozmowy na temat wyposażenia klatki oraz innych akcesoriów.
julka

Re: Kupić śwince morskiej domek czy nie??

Postautor: julka » 5 czerwca 2011, 17:16

Tak. Moja swinka tosia lubi siedziec w swoim domku. Często wycodzi.Swinki są płochliwe i dlatego powinny miec domek- oazę spokoju. To dla nich taie miejsce gdzie mogą sie ukryc jak się wystraszą. jest 1 minus często tam siedza i nie chca wyjść

Awatar użytkownika

Awatar użytkownika
bez imienny
Użytkownik
Świnki morskie: kochany Iro
Kontaktowanie:

Postautor: bez imienny » 8 czerwca 2011, 19:53

gdzi można kupić hamak, albo półkę? U MNIE NIEMA W ZOOLOGICZNYM RZECZY DLA ŚWINEK. NAWET W CENTRUM ZOOLOGICZNYM! ILE TO KOSZTUJE? CO ROBIĆ BYŚWINKA NIE ZDZICZAŁA?

Awatar użytkownika
vagina_denata
Zasłużony
Świnki morskie: Lucek, Harley, Remek
Kontaktowanie:

Postautor: vagina_denata » 8 czerwca 2011, 20:52

Nie pisz z Capsem.
Hamaki można kupić przez internet albo zrobić samodzielnie, w tym temacie jest kilka instrukcji:
viewtopic.php?f=3&t=1400

świnka nie powinna sama z siebie zdziczeć, chyba, że ja skrzywdzisz albo zaniedbasz. Ale na pewno nie zdziczeje od tego, że ma hamak.

W orszak niech wierzy, kto nie wie gdzie idzie.

Gucio01
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Gucio01 » 8 czerwca 2011, 21:33

bez imienny pisze:gdzi można kupić hamak, albo półkę? U MNIE NIEMA W ZOOLOGICZNYM RZECZY DLA ŚWINEK. NAWET W CENTRUM ZOOLOGICZNYM! ILE TO KOSZTUJE? CO ROBIĆ BYŚWINKA NIE ZDZICZAŁA?

Ty nie mówisz, że chcesz hamak dla świnki bo nie każdy nie wie co to takiego. Tylko mówisz hamak dla fretki, wtedy montujesz na jaką chcesz wysokość. Trzeba poszukać, zaglądać do każdego zoologa. A od czego jest Allegro?

wlazły pisze:cześć zastanawiam się czy kupić mojej śwince morskiej domek czy nie
aktualnie teraz śpi pod trocinami i nie wiem czy kupywać jej ten domek czy nie :?:

Szczerze to nie jestem za domkami. Jak kupiłam Gucia to i oczywiście był też narożny i duży domek. Nic nie jadł, nic nie pił przez jakieś trzy dni, jak wyjęłam domek z jego klatki, zaczął pić i jeść. Nawet teraz schował się w domku (ponieważ wyjęłam go ze strychu, był mocno podgryziony, ponieważ Gut ciągle go podgryza, ale to przecież normalne) i wychodził, ale nie za często, siki i kupki były w tym domku, bo ciągle w nim przesiadywał.

Awatar użytkownika
Nelies
Użytkownik
Świnki morskie: Maniek <3
Kontaktowanie:

Postautor: Nelies » 25 czerwca 2011, 22:20

Co do domku - ja mam łatwy sposób. Jakiś karton, np. opakowanie nawet po mleku, tylko że nie wygląda za ładnie. Odcinamy połowę, tą bez otworu, wkładamy do klatki, wyścielamy jakimiś szmatkami i domek gotowy.

Obrazek

Awatar użytkownika
Karl Ruger
Użytkownik
Świnki morskie: Luna & Blanka
Kontaktowanie:

Postautor: Karl Ruger » 25 czerwca 2011, 22:59

Ja mam jako domek starą półkę z lodówki i wycięty otwór. Sprawdza się doskonale, moje świnki uwielbiają w nim przebywać ;)

Obrazek

Living is easy with eyes closed.

Konto usunięte

Postautor: Konto usunięte » 2 lipca 2011, 11:28

Ja domki mam dwa,byly w komplecie z klatka,ale ich nie daje bo wtedy Lusi spedza tam swoje zycie,kupilam im za to taki mostek z drewnianych palikow,mozna go dowolnie wyginac,zrobilam im to w ksztalcie litery C siedza pod tym,na tym,swiruja podczas glopawki,no i gryra co swietnie daje rade zebom

Awatar użytkownika
Karl Ruger
Użytkownik
Świnki morskie: Luna & Blanka
Kontaktowanie:

Postautor: Karl Ruger » 2 lipca 2011, 11:59

ruby, czyż nie taki? ;)

Obrazek

Jest świetny, bardzo fajny pomysł ;)

Obrazek

Living is easy with eyes closed.

Anonim

Postautor: Anonim » 12 lipca 2011, 22:15

Z moją Grażynką jest odwrotnie, ma domek w klatce, ale jak długo on tam jest, to jeszcze nie widziałem żeby do niego wchodziła ;/ Ktoś może powiedzieć że domek jest za mały.... nic bardziej błędnego, domek jest o wiele większy od mojego pupilka. Kombinowałem już na różnorakie sposoby, przykładowo - dawałem do środka jej ukochany ogórek i nic nie poskutkowało. Może go po prostu nie lubi :) Pożyjemy - zobaczymy, póki co domek zostanie w klatce :)

KiCiii
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: KiCiii » 15 lipca 2011, 14:33

Nie ważne, czy to domek, czy półeczka, hamak, czy cokolwiek innego, ważne, aby miała cokolwiek ;) by mogła chociaż na troszkę pobyć w samotności... bo chyba każdy to lubi ;p

A świneczki, jak to każde zwierze, mają różne charakterki, mój świnek, ma spory domek, nawet na 3 świnki, tam tylko sypia i jak się wystraszy to ma tam schronienie, ma też hamaczek, pod którym się załatwia ;p i skubie niedaleko sianko. Z hamaka jeszcze nie korzystał, ma specjalne schodki nawet do niego, troszkę jest może mało domyślny, ale co tu dużo pisać, mam go dopiero 10 dni, więc ma jeszcze sporo czasu na odkrycie swojego przyszłego - mam nadzieje - ukochanego łóżeczka ;p

Awatar użytkownika
Świnkowy poleca