zuzia14545 pisze::| moja świnka morska w ogóle nie chodzi . ma szelki i smycz ale jak z nia wychodze na dwor to ona czasami sie ruszy, ale uderza w kierunku TRAWY![]()
wkurza mnie to w niej ;/
Świnki nie lubią smyczy. Próbowałam to ja, moja kol i wiem innych moich koleżanek, które mają świnki! Zdarzają się czasami wyjątki, ale raz na miliardy! A to, że rusza w kierunku trawy to normalne! Świerza trawka przyciąga świnki. Poczytaj sobie! Świnki lubią zieleninę

zuzia14545 pisze:wiadomo, ze swinka to nie pies , ale jakos moja kol. ma krolika ktory sam ja ciagnie !!! .
a moja nic nie umie.
Tak jak napisałam na górze to świnki nie lubią smyczy więc jak mogą cie pociągnąć

Tak jak napisała vagina_denata "jak chcesz mieć zwierze, które zachowuje się jak królik to kup sobie królika" właśnie więc na co czekasz idź do sklepu zoologicznego i wybierz sobie królika, który cię pociągnie! Chociaż lepszy był by pies!
zuzia14545 pisze:ja sie zawsze wkurzam na nia i ja musze wziac na rece, bo zaczym ona sie ruszy to czekam oklo 15 min
to idiotyczne wkurzać się na zwierze. No jasne, że ją musisz wiąć na ręce, bo świnka to nie pies nie będzie wykonywała komendy "noga"