"... Patrzysz znów w ufne oczy swego przyjaciela, który na tak długo opuścił twe życie, ale nigdy nie opuścił twego serca. A potem przekraczacie Tęczowy Most - już razem... " http://www.youtube.com/watch?v=uethIWUYt5k _moja kochana . [*]
Cherry nie masz racji. Dla 1 świnki powinna być klatka 70-tka bodajże, nie jestem pewna. Dagmaro, dla 2 świnek powinna być klatka jeszcze raz taka 100-120 cm
One w klatce mają 1 hamak na którym czasem śpią, a poza klatką mają drugi hamak i porozkładane szmatki np.pod kaloryferem u mnie w pokoju, w kuchni i w pokoju rodziców i tam przeważnie spią, a w klatce tylko jedzą no i czasem na tym hamaku śpią.
Jeżeli wybieg jest 24h to dlaczego ta klatka ma być nie tak? Przecież nie będą w niej siedzieć cały czas. Dla dwóch świnek 100tka powinna być przy wybiegach kilkugodzinnych. Moja koleżanka trzymała 2 świnki w 60tce i miały wybieg przez cały czas, a do klatki tylko się załatwiały i swobodnie po jej pokoju biegały.
A one mogą nie tylko być w moim pokoju, spacerują sobie jeszcze po kuchni i pokoju rodziców, gdzie mogą też spać kiedy tylko mają na to ochotę bo drzwi od mojego pokoju są ciągle otwarte.