no naprawde nie wiem jak ich przekonac nic nie dziala! ostatnio troche podzialalo jak mama znalazla na you tube kwik swinki i Tolek zaczal kwiczec to mama mowi ze pewnie teskni za druga swinka i ja troche zmiekczylo no ale mowi ze zobaczymy :/
Nie martw się, będzie dobrze. U mnie też była taka sytuacja, ale w końcu mój tata znudził się moim jęczeniem i się zgodził. ;D Powiedz, że świnka jest strasznie smutna i nieszczęśliwa, jak jest sama. A także, że jesteś na takim forum, na którym możesz zawsze polegać, bo w razie jakiegoś problemu ze świnkami my Ci pomożemy, no nie Caviowicze?
dzieki ale moja mama wie ze jestem na tym forum i czasem jak cos sie z Tolkiem dzieje to pisze a z jeczeniem sie denerwuje a jak mowie ze jest samotny nieszczesliwy to mama mowi ze ma mnie bardzo go wszyscy kochamy itd. a ja mowie ze on potrzebuje towarzystwa swinki a mama mowi no dobra pomysle ale po minucie ale beda bardziej smiecic itp. no juz naprawde nie wiem! ale mam teraz latwiej bo tata wylecial za granice to musze przekonac tylko mame a jak mama sie zgodzi to tata tez \
jescze tak poza tematem macie wszyscy piekne swinki
Powiem szczerze, że dwie świnki nie brudzą bardziej niż jedna. Sama sprzątam zarówno świnkom jak i w całym domu i naprawdę nie ma zauważalnej różnicy w zużyciu trocin/pelletu, ilości siana na dywanie, ogólnie całym bałaganie jaki świnki tworzą. Z jedną tak samo trzeba umyć klatkę, pozamiatać i odkurzyć. Także w tym punkcie mama nie ma się o co bać :p