Ja bym nie dawała więcej jak 3 świnek do 120. Ja wiem, że to się wydaje że to dużo miejsca, ale gdzieś musisz wstawić miskę, siano, poidełko, może będziesz chciała dać domek albo hamak i klatka się dramatycznie skurczy! A wiadomo, że świnka musi mieć w klatce miejsce w którym może spać i czuje się komfortowo.
Co do różnicy w cenach ja kupowałam klatkę przez internet i z przesyłką zapłaciłam 86zł za klatkę 70-siątkę i dostałam jeszcze w gratisie miskę, poidełko, sianko, trociny i paśnik więc się opłacało. 120 kosztuje z przesyłką 107zł są to klatki składane więc można je łączyć i może to by rozwiązało Twój problem?
Można kupić dwie mniejsze klatki np 2x70cm i je połączyć. Jak dla mnie takie rozwiązanie ma wiele zalet: 1) wychodzi taniej, 2) łatwiej się sprząta, 3) jeśli wystąpi konieczność rozdzielenia świnek bo będą się gryzły lub będą chore nie będziesz się musiała zastanawiać gdzie je upchnąć. Nie chce tutaj napędzać sklepowi klientów, ale jak się rozejrzysz po allegro to znajdziesz oferty, a jak Ci się nie chce to daj znać napiszę Ci na PW

.
Pozdrawiam!