Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

Klatki naszych swinek-galerie

Dyskusje związane z głównym lokum świnki morskiej.
Awatar użytkownika
Cherry
Użytkownik
Świnki morskie: Krakers i Drops
Kontaktowanie:

Re: Jaką masz klatkę?

Postautor: Cherry » 12 sierpnia 2011, 11:52

Z reguły mała cena świadczy o tym, że karma nie jest odpowiednia. Twoim zdaniem karma jest świetna, a tak naprawdę jest niedobra. Zapewne nie masz pojęcia nawet o składzie i nie wiesz jaki syf podajesz zwierzakom. To tak jak ty byś się opychała tylko pustymi kaloriami i bez żadnych witamin.
Tyle osób ci mówi, że masz niedobre warunki dla świnek i powinnaś je poprawić, dlaczego uparcie twierdzisz, że jest dobrze i nie obchodzi cię opinia innych? Nie sadzisz, że coś w tym jest? Nie zależy ci na tym, żeby świnki miały jak najlepiej u ciebie? Bo niestety, ale nie mają wcale fajnie. Brakiem wybiegu doprowadzisz do poważnych schorzeń mięśni, brakiem karmy i siana zniszczysz im przewód pokarmowy, a brakiem wody... no cóż, umrą w męczarniach. Warzywa i owoce rano nie wystarczą, żeby organizmowi starczyło wody na cały dzień.

"Kto jest okrutny w stosunku do zwierząt, ten nie może być dobrym człowiekiem." Artur Schopenhauer

Awatar użytkownika

MiłośniczkaProśków

Postautor: MiłośniczkaProśków » 12 sierpnia 2011, 12:15

Moje świnki jedzą karmę JR Farm,na dowód mogę pokazać zdjęcie. I proszę bardzo,zmieniłam wygląd klatek. Więcej nie zamierzam robić . Pasuje ?

http://tinypic.com/view.php?pic=2db5khw&s=7
http://tinypic.com/view.php?pic=34hjksx&s=7
http://tinypic.com/view.php?pic=al5kdk&s=7
http://tinypic.com/view.php?pic=2ihrtp3&s=7
http://tinypic.com/view.php?pic=xelypw&s=7

Na klatkach świnek są takie wiórki,a półka Harpuna jest tak,bo inaczej nie dało się jej zamontować.Klatkę 50-tkę usunęłam.Siano dziś się kończyło.

Awatar użytkownika
alexiska
Użytkownik
Świnki morskie: Tosia i Felicja
Kontaktowanie:

Postautor: alexiska » 12 sierpnia 2011, 13:02

No nie jest najgorzej, jest półeczka świnka ma gdzie się schować. Tylko pamiętaj o sianku, że musi być cały czas i jak się kończy to trzeba kupić. No i zamontuj świnkom poidełka , bo woda z owoców i warzyw to za mało, nerki w końcu wysiądą.

Gucio01
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Gucio01 » 12 sierpnia 2011, 13:08

widziałam siano na ściółce, więc nie jest najgorzej. Ale siano, musi być cały czas w klatce i to duże ilości świnki sobie podjadają.

Ps. Po co te wiórki?

Konto usunięte

Postautor: Konto usunięte » 12 sierpnia 2011, 13:22

Powiem Wam tak:swinka morska jest zarlokiem,gdy jest zdrowa to jest glodna w zasadzie bez przerwy i lubi jesc,siano jest najlepszym sposobem by zadowolic wszystkich:jest zdrowie dla swin bo poprawia trawienie,sciera zeby i w razie kryzysu-braku karmy przezyja dzien na samym sienie bez szkody,dla nas jest tanie i mam pewnosc ,ze gdy jedza je bez przerwy nic im nie bedzie, nie dostana wzdecia,biegunki itp,wiec poprostu wsadz siano do klatki tak by bylo pod dostatkiem,to koszt chyba 3zl i bedzie swiety spokuj

MiłośniczkaProśków

Postautor: MiłośniczkaProśków » 12 sierpnia 2011, 13:43

Raz włożyłam Cosii poidełko to siedziało dwa dni i nic nie wypiła.

Gucio01
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Gucio01 » 12 sierpnia 2011, 13:53

a jaką wodę dajesz? Kranowe? Czy przygotowaną?

Awatar użytkownika
Cherry
Użytkownik
Świnki morskie: Krakers i Drops
Kontaktowanie:

Postautor: Cherry » 12 sierpnia 2011, 13:54

Woda musi być cały czas, a latem to już w szczególności. Kilka kawałków ogórka nie wystarczy na cały dzień, podobnie jak człowiekowi kubek herbaty przy śniadaniu.

"Kto jest okrutny w stosunku do zwierząt, ten nie może być dobrym człowiekiem." Artur Schopenhauer

Awatar użytkownika
Damian_1
Użytkownik
Świnki morskie: Bamako
Kontaktowanie:

Postautor: Damian_1 » 12 sierpnia 2011, 14:44

Świnka od razu nie zacznie pić z poidełka bo nie umie 2 dni to mało czasu.
Jeśli nie czaiły trzeba było przybliżyć im poidełko to pyszczka i ruszyć kulką żeby wyleciała kropelka.
A czasami możesz nawet nie zauważyć że świnki piją a one mimo to będą piły.
Woda to konieczność. Spróbuj wytrzymać 1 dzień bez picia czegokolwiek a jak ci się będzie chciało pić to jedz owoce i warzywa czy ci to wystarczy ? (ty będziesz miała o tyle lepiej że w każdej chwili będziesz mogła sięgnąć po owoce i warzywa w przeciwieństwie do twoich świnek)

MiłośniczkaProśków

Postautor: MiłośniczkaProśków » 12 sierpnia 2011, 16:34

Przegotowaną.

Awatar użytkownika
Świnkowy poleca