Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

kakao i pianka

Dział poświęcony prawidłowej diecie świnek morskich.
Awatar użytkownika
dirdib
Zasłużony
Kontaktowanie:

Postautor: dirdib » 30 stycznia 2007, 19:02

a ja jstem przerazona glupota i bezmyslnoscia.... trzeba miec nadzieje ze to zart..

Awatar użytkownika

Brila
Użytkownik
Świnki morskie: Lucek.
Kontaktowanie:

Postautor: Brila » 30 stycznia 2007, 19:13

martolina pisze:ok, ona powiedziała że tak robi, co nie znaczy że wiedziałamże to szkodliwe. A tu zaraz wyzwiska w stylu ,,współczuję głupoty", ,,czy ty się dobrze czujesz'' itd. Pochamujcie się,co???Nie wiedziała. Oczywiście, uwage można zwrócić, ale nie w taki sposób :angry: Jestem przerazona tym zachowaniem :eek:

Wiesz co, jeśli ktoś ma trochę oleju w głowie, wie co robić. Czy Ty psu dajesz piwo, bo rzekomo "nie wiesz, że to szkodliwe"?

Na czas wakacji powracam do forumowania :)

Śliwa
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Śliwa » 30 stycznia 2007, 20:57

Ja też myślę, że powinniście być trochę bardziej tolerancyjni - teraz to mogę się załozyć, że ED po takim przywitaniu, więcej się tu nie pojawi...

Nie wszyscy wiedzą tyle o świnkach co stali bywalcy forum... tak naprawdę tego typu fora są często jedynym źródłem cennych informacji na temat zasad żywienia i pielęgnacji świnek.. ale żeby edukować to trzeba przyciągać nowych użytkowników - a tak, to pewnie dalej będa tą świnkę poić piwkiem :blush:

Awatar użytkownika
Monia
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Monia » 30 stycznia 2007, 22:44

Może rzeczywiście moja pierwsza reakcja nie była idealna ale to mi się w głowie nie mieści że takie pomysły mogą ludziom do głowy przychodzić... i to nawet dorosłym ludziom (ED napisała że to jej tata dał śwince pianki z piwa... ). Wydawało mi się że jakieś podstawowe informacje o zwierzętach są znane wszystkim a tu niespodzianka...

Śliwa
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Śliwa » 31 stycznia 2007, 8:59

wyedukujemy ED na forum, a późnej ED wyedukuje swojego Tatę w temacie "żywienie świnek morskich"

Brila
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Brila » 31 stycznia 2007, 9:55

Monia no dokładnie...Brak słów.

Awatar użytkownika
Monia
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Monia » 31 stycznia 2007, 14:20

Ok, mam nadzieję że ED będzie już wiedziała jak nie karmić świnki i powie o tym również swojemu tacie :]

Awatar użytkownika
Martu$ska
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Martu$ska » 31 stycznia 2007, 14:21

Ja rowniez sie zgadzam ze trzeba pomyslec najpierw zanim sie to zrobi. Bo to jest przeciez oczywiste ze nie mozna dawac dla swinek picia dla ludzi (oczywiscie poza woda i herbatka z rumianku). Jedzenia tez nie mozna dawac, oczywiscie poza chlebem,bulka warzywami i owocami.
Ale moim zdaniem nie bylo trzeba wyskakiwac z tak ostrymi slowami.

Awatar użytkownika
OLA I JULIA
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: OLA I JULIA » 31 stycznia 2007, 15:29

Hej czy ED się jeszcze odezwie? :cry: Chyba sie przestraszyła. Wróć do nas! :rolleyes:

Kocham moją świnkę![*]

Brila
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Brila » 31 stycznia 2007, 16:37

Ostrymi, ostrymi...Ale mnie poprostu krew zalewa za przeproszeniem, gdy widzę, a raczej czytam, jak ludzie ryzykują kosztem zwierząt...
Aczkolwiek rzeczywiście mogliśmy trochę spuścić z tonu...

I przyłączam się do OLI I JULII - nie martw się! To, że nie wiedziałaś, to już nie Twoja wina...Trudno, stało się, ważne, żebyś tego więcej nie robiła i że Twoja Warka jest zdrowa! :)

Awatar użytkownika
Świnkowy poleca

Wróć do „Żywienie”