Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

świnka + towarzystwo

Rozmowy o oswajaniu, nawykach i zachowaniu świnek morskich.
Awatar użytkownika
Becia
Użytkownik
Kontaktowanie:

Re: Druga swinka - kilka pytan.

Postautor: Becia » 12 września 2011, 16:05

Sandi, a skąd wiesz, że to Mania była świnką aspołeczną, a nie na odwrót? ;)

Awatar użytkownika

Awatar użytkownika
Karl Ruger
Użytkownik
Świnki morskie: Luna & Blanka
Kontaktowanie:

Postautor: Karl Ruger » 12 września 2011, 16:31

Becia pisze:Sandi, a skąd wiesz, że to Mania była świnką aspołeczną, a nie na odwrót?

A tak w ogóle na tym polega ustalanie hierarhii- gryzieniu się, zaczepianiu- poznawaniu drugiej świnki. A skoro nie pogryzły się do krwi, to skąd ty możesz wiedzieć czy któraś jest aspołeczna, Sandi? To może być też wynik nieprawidłowo przeprowadzonego łączenia. Ty je od razu do klatki dałaś, czy przeprowadzałaś łączenie na innym terenie?

Obrazek

Living is easy with eyes closed.

Awatar użytkownika
vagina_denata
Zasłużony
Świnki morskie: Lucek, Harley, Remek
Kontaktowanie:

Postautor: vagina_denata » 12 września 2011, 17:35

Sandi pisze:vagina_denata-nie przypuszczałam, że pokochają się od pierwszego wrażenia. Miałam jednak nadzieję, że się nie pogryzą prawie do krwi. Manię miałam ponad dwa tygodnie, cały czas próbowałam je łączyć. Po prostu Mania była aspołeczna i nic nie mogłam z tym zrobić, a z tym zbijaniem kasy, to były słowa novastar a nie moje, więc nie kieruj ich do mnie.

Nadzieja matka głupich, jak to mawiają. Powinnaś być przygotowana na to, że mogą się nie polubić, mogą obie być dominujące, mogą krwawo ustalać hierarchię i albo nie brać Oli, albo mieć w zanadrzu drugą klatkę. Chyba, że twoim planem na wypadek niepowodzenia było wykopanie Mani, wtedy spoko, nie mam pytań.

A cały mój poprzedni post był skierowany do novastar, bo tak jakby, odpowiadałam novastar. Ale nie wciskaj kitu, że sprawa nie miała wątku finansowego, bo gdyby nie miała oddałabyś Olę. W końcu to Mania była tą pierwszą, ukochaną i wyczekiwaną świnką, a Ola miała być jej towarzyszką.

Przepraszam wszystkich, że tak się unoszę i emocjonuję, ale nosz kuuuuuurrrrrr, Sandi tyle razy pouczała innych użytkowników, krytykowała, obruszała się i zachowywała się jak święta matka polka świńska, że po prostu nie mogę, diabli mnie biorą na widok takiej hipokryzji.

W orszak niech wierzy, kto nie wie gdzie idzie.

Konto usunięte

Postautor: Konto usunięte » 12 września 2011, 17:43

vagina_denata pisze:
Sandi pisze:vagina_denata-nie przypuszczałam, że pokochają się od pierwszego wrażenia. Miałam jednak nadzieję, że się nie pogryzą prawie do krwi. Manię miałam ponad dwa tygodnie, cały czas próbowałam je łączyć. Po prostu Mania była aspołeczna i nic nie mogłam z tym zrobić, a z tym zbijaniem kasy, to były słowa novastar a nie moje, więc nie kieruj ich do mnie.

Nadzieja matka głupich, jak to mawiają. Powinnaś być przygotowana na to, że mogą się nie polubić, mogą obie być dominujące, mogą krwawo ustalać hierarchię i albo nie brać Oli, albo mieć w zanadrzu drugą klatkę. Chyba, że twoim planem na wypadek niepowodzenia było wykopanie Mani, wtedy spoko, nie mam pytań.

A cały mój poprzedni post był skierowany do novastar, bo tak jakby, odpowiadałam novastar. Ale nie wciskaj kitu, że sprawa nie miała wątku finansowego, bo gdyby nie miała oddałabyś Olę. W końcu to Mania była tą pierwszą, ukochaną i wyczekiwaną świnką, a Ola miała być jej towarzyszką.

Przepraszam wszystkich, że tak się unoszę i emocjonuję, ale nosz kuuuuuurrrrrr, Sandi tyle razy pouczała innych użytkowników, krytykowała, obruszała się i zachowywała się jak święta matka polka świńska, że po prostu nie mogę, diabli mnie biorą na widok takiej hipokryzji.
Nic dodac nic ujac,bo mnie jak nerwy wziely to nie moglam nic napisac bo mi rece drza ;) po klawiaturze

Awatar użytkownika
Karl Ruger
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Karl Ruger » 12 września 2011, 20:49

ruby_anger pisze:Ty jestes cudowna,z wypiekami na policzkach czytam Twoje posty,jakie Ty fajne rzeczy wymyslasz

Ty również wymyślasz niczego sobie :mrgreen: (oczywiście nie chodzi mi o polskie znaki ;) )

Ja również zgadzam się z postem vaginy :)

Obrazek

Awatar użytkownika
nugatka
Zasłużony
Kontaktowanie:

Postautor: nugatka » 12 września 2011, 20:56

Kukurydza Abraxas NIE BYŁA ASPOŁECZNA (Mania). Poprzednio podobno mieszkała z samicami i świetnie się z nimi dogadywała.

A 2 tygodnie to bardzo mało, niektóre świnki dogadują się w przeciągu 6 miesięcy, a nawet więcej. Są oczywiście i takie, które pokochają się od pierwszego dnia, ale często to wymaga dużo czasu i cierpliwości.

Konto usunięte

Postautor: Konto usunięte » 12 września 2011, 21:08

Lucy_gryzoń pisze:Ty również wymyślasz niczego sobie :mrgreen: (oczywiście nie chodzi mi o polskie znaki ;) )

Nie tak znowu wiele,pozatym mialam na mysli cos wiecej niz tylko literowki,a jak juz wyliczamy to Ty tez potrafisz napisac...

Awatar użytkownika
Karl Ruger
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Karl Ruger » 12 września 2011, 21:13

ruby_anger pisze:Nie tak znowu wiele,pozatym mialam na mysli cos wiecej niz tylko literowki,a jak juz wyliczamy to Ty tez potrafisz napisac...

Tylko żartowałam oO

Obrazek

Konto usunięte

Postautor: Konto usunięte » 12 września 2011, 21:19

Lucy_gryzoń pisze:
ruby_anger pisze:Nie tak znowu wiele,pozatym mialam na mysli cos wiecej niz tylko literowki,a jak juz wyliczamy to Ty tez potrafisz napisac...

Tylko żartowałam oO

Ja tez

Awatar użytkownika
Sensibles
Zasłużony
Świnki morskie: Xsara [*], Funiek
Kontaktowanie:

Postautor: Sensibles » 12 września 2011, 21:22

Dobra, dziewczyny, bo zaraz kłótnia będzie...po prostu się pilnujcie z tymi literówkami swoimi i tyle, a ruby polskich znaków i tak pisać nie będzie, u niej się na klawiaturze nie da przełączyć - żeby się dało trzeba mieć polską klawiaturę, ona takowej nie posiada. Po prostu się pilnować, zapewne macie przeglądarki podkreślające błędy, a więc nie widzę problemu.

Idąc cmentarną aleją szukam Ciebie, mój przyjacielu.

Awatar użytkownika
Świnkowy poleca