Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

Siano, trociny, żwirek,podklady,drybed-czym wykladac kuwete?

Forum poświęcone utrzymaniu czystości w klatce.
Awatar użytkownika
Mango
Użytkownik
Świnki morskie: Celiś & Kubuś
Kontaktowanie:

Re: Posłanie Dry-Bed

Postautor: Mango » 29 września 2011, 18:27

A ile mniej-więcej kosztuje Dry-Bed?

Awatar użytkownika

Awatar użytkownika
ANITA 16
Użytkownik
Świnki morskie: Herkules i Fido
Kontaktowanie:

Postautor: ANITA 16 » 29 września 2011, 18:35

30 zł. za dry bed na zielonym czyli niepodgumowanym spodzie,o wymiarach 40x60 ;)

Awatar użytkownika
Becia
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Becia » 30 września 2011, 14:38

ruby_anger pisze:
Becia pisze:ale jak przyjdzie go prać, albo sprzątać z niego przylepione kupy, lub kłaki i okruszki z suchego chleba, to po prostu współczuję tym osobą co go mają. ;)

Tu Cie nie rozumie,jesli swinka jest zdrowa kupki sa suche i sie nie przyklejaja,okruszkow byc nie moze,bo swinki nie moga jadac chlebka,a co do wspolczucia,to inni moga wspolczuc Tobie,ze meczysz sie z trocinami,ile ludzi tyle zdan na ten temat,uwazam ,ze jesli ktos nie sprwdzi osobiscie to sie nie przekona :D
Nie wiesz jak u mnie to było. Przecież świnkom powinno się podawać chleb, tylko suchy, przecież nie daję im mokrego, czy świeżego, tylko ususzony (żeby mogły sobie na czymś ściekać ząbki). Czy to tak ciężko zrozumieć? Kupy się przyklejają, bo jak świnia nasika na Dry-Bed to nic dziwnego. To ja Cię nie rozumiem. Nie męczę się z trocinami, pod spodem mam gazetę i szybko całą zawartość wyjmuję, sprzątanie zajmuje mi około 10 minut, przy Dry-Bed około 50 minut (w tym wyczesywanie go z kłaków, następnie pranie ręcznie i to kilkakrotne spłukiwanie, nie liczę czasu wyschnięcia). Właśnie sprawdziłam osobiście i jakoś mi się nie spodobało. Nie chcę się kłócić, ale mam wrażenie, że chcesz mi jakoś dopiec, czy coś innego. Jak coś to pisz na PW.

Awatar użytkownika
vagina_denata
Zasłużony
Świnki morskie: Lucek, Harley, Remek
Kontaktowanie:

Postautor: vagina_denata » 30 września 2011, 14:46

Becia pisze:
ruby_anger pisze:
Becia pisze:ale jak przyjdzie go prać, albo sprzątać z niego przylepione kupy, lub kłaki i okruszki z suchego chleba, to po prostu współczuję tym osobą co go mają. ;)

Tu Cie nie rozumie,jesli swinka jest zdrowa kupki sa suche i sie nie przyklejaja,okruszkow byc nie moze,bo swinki nie moga jadac chlebka,a co do wspolczucia,to inni moga wspolczuc Tobie,ze meczysz sie z trocinami,ile ludzi tyle zdan na ten temat,uwazam ,ze jesli ktos nie sprwdzi osobiscie to sie nie przekona :D
Nie wiesz jak u mnie to było. Przecież świnkom powinno się podawać chleb, tylko suchy, przecież nie daję im mokrego, czy świeżego, tylko ususzony (żeby mogły sobie na czymś ściekać ząbki). Czy to tak ciężko zrozumieć?

Nie powinno się podawać chleba.
viewtopic.php?f=7&t=3372&p=48413&hilit=chleb#p48413

W orszak niech wierzy, kto nie wie gdzie idzie.

Awatar użytkownika
Becia
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Becia » 30 września 2011, 14:50

Dzięki, będę pamiętać. ;)

Konto usunięte

Postautor: Konto usunięte » 30 września 2011, 17:20

Becia pisze:To ja Cię nie rozumiem. Nie męczę się z trocinami, pod spodem mam gazetę i szybko całą zawartość wyjmuję

Nie mowie,ze sie meczysz,to bylo tylko porownanie,ja tez wyobraz sobie uzywam trocin,m ialam na mysli,ze ktos kto uzywa drybeda moze Ci wspolczuc rozumiesz?
Becia pisze: Nie chcę się kłócić, ale mam wrażenie, że chcesz mi jakoś dopiec, czy coś innego. Jak coś to pisz na PW.
Nie chce sie klucic ani dopiekac zastara jestem na takie zabawy,Ty nie zrozumialas sensu mojej wypowiedzi,chodzilo o to,ze nie mozna wspolczuc jak sie ie zna obu sposobow,niepotrzebnie to odebralas sobiscie,calosc byla na zasadzie porownania

Awatar użytkownika
Becia
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Becia » 30 września 2011, 18:49

To w takim razie sory, rzeczywiście może Cię źle zrozumiałam Ruby. Mam nadzieję, że się nie złościsz itd. :) Koniec ofttopa.

Karola S
Użytkownik
Świnki morskie: Difro & Tolien
Kontaktowanie:

Re: Trociny czy żwirek??

Postautor: Karola S » 19 listopada 2011, 22:43

Ja uzywam granulat i trociny pol na pol

DIFRO & TOLIEN :)
Obrazek

Konto usunięte

Postautor: Konto usunięte » 24 listopada 2011, 19:37

Martex ja też daje żwirek Pinio :D I jestem zadowolona :D

Awatar użytkownika
Damian_1
Użytkownik
Świnki morskie: Bamako
Kontaktowanie:

Postautor: Damian_1 » 24 listopada 2011, 19:44

ŚwinkoManniaczka pisze:Martex ja też daje żwirek Pinio :D I jestem zadowolona :D

A gdzie i za ile kupujecie :?:
Bo ja w sklepie kupuje za 20zł 10l i to troche drogo, może znacie jakiś dobry inny żwirek albo kupujecie to gdzieś taniej :?:

Awatar użytkownika
Świnkowy poleca

Wróć do „Sprzątanie i podłoża”