Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

BIKINI I WIESIA

Przywitaj się z innymi użytkownikami. Napisz coś o sobie i swoich zwierzakach.
BIKINI
Użytkownik
Kontaktowanie:

Re: BIKINI Diamante Cavia

Postautor: BIKINI » 30 grudnia 2011, 13:24

DZIĘKUJEMY BARDZO ZA MIŁE PRZYJĘCIE NAS NA ŚWINKOWYM FORUM. :)CIESZE SIĘ,ZE BIKINI SIĘ PODOBA :)
z nowości...Bikini ma towarzyszkę ! piękną samiczkę niestety prosto z zoologicznego. Chciałam się wstrzymać - zaadoptować lub kupić drugą Peru ale gdy tylko zobaczyłam dwie małe sierotki w tym samczyka i moją samiczkę...nie mogłam jej nie wziąć. Wiesia (bo takie imię otrzymała) ma podobno 4 tygodnie. Ma chore oczko i kicha(Pan w zoologicznym odradzał kupienie tak malutkiej świnki ale uprosiłam go bo przecież w zoologicznym ma bardzo małe szanse mała,kichająca świnka...) ale dzisiaj idziemy do weterynarza. Dokarmiam ją gerberkiem dla dzieci (jabłko z mango od 4 msc.) bo głównie je sianko i troszkę marchewki...granulatu nie chce jeść :< a z mieszanki vitakraft znowu wybiera sobie sianko...pije ładnie. Zastanawiałam się nawet czy nie dokarmiać ją w malutkich ilościach kocim mlekiem ale mam obawy przed biegunką.
zdjęcia dziewczyn podczas ich smakołyku 'gerberka'
https://picasaweb.google.com/1124480477 ... INIIWIESKA
Dzisiaj dokładnie zostanie zważona u weterynarza. Jest malutka - taka długa kijanka :)
Dziewczyny polubiły się już drugiego dnia...Wiesia nie odstępuje Bikini na krok a ta jej matkuje.Zrobiło się weselej !
Ostatnio zmieniony 30 grudnia 2011, 16:44 przez BIKINI, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika

BIKINI
Użytkownik
Kontaktowanie:

Re: BIKINI I WIESIA

Postautor: BIKINI » 30 grudnia 2011, 16:44

...właśnie jesteśmy po wizycie u weterynarza...koło oczka wdała się grzybica i Pani delikatnie nasmarowała to miejsce płynem przeciw grzybicy(fatalnie umiejscowiona grzybica bo koło oka i z nasmarowaniem trudno)
Wiesia waży 210 gramów i ma 4 tygodnie...co sądzicie o jej wadze ?

Awatar użytkownika
Talia
Hodowca
Świnki morskie: Grappa, Anastazja, Princeska, Duchessa, Falbala
Kontaktowanie:

Re: BIKINI I WIESIA

Postautor: Talia » 30 grudnia 2011, 18:03

Zdecydowanie za mała, powinna byc jeszcze przy cycu :roll: Nie sądzę żeby miała 4tyg.
Możliwe że jest drobna, ale moje w wieku 4tyg ważą 2x tyle.
Koniecznie ją oddziel od Bikini.

Wróć do „Powitania”