W sumie. Mnie też.
To takie ciepłe uczucie...ale później już tak miło nie jest

Bardziej się do ciebie przyzwyczai, nie będzie odczuwać strachu to i sikać będzie w lepsze miejsca niż twoje kolana

A może chce zaznaczyć, że jesteś jej własnością?

ja tak robię, ponieważ boję się że na mnie nasiusia.
 ja tak robię, ponieważ boję się że na mnie nasiusia. 
Masterświnka pisze:ja z tego co wiem to oznacza że cie lubi i lubi u ciebie siedzieć
 . Czy tam inne zwierzaki. Świnki sikają bo albo chciało jej sie sikać, albo po prostu się boi i ze strachu sobie popuści. Inną sprawą jest opryskiwanie, czyli reakcja obronna gdy świnka wystawia tyłek wysoko i robi prysznic
. Czy tam inne zwierzaki. Świnki sikają bo albo chciało jej sie sikać, albo po prostu się boi i ze strachu sobie popuści. Inną sprawą jest opryskiwanie, czyli reakcja obronna gdy świnka wystawia tyłek wysoko i robi prysznic  . Moja Luśka to miała porządny zasięg.
. Moja Luśka to miała porządny zasięg. Teraz daje znać, że chce mu się siku, a swoje bobki, jak jest u mnie na kolanach, zawsze zjada
  Teraz daje znać, że chce mu się siku, a swoje bobki, jak jest u mnie na kolanach, zawsze zjada  
 swinki nie sa swiadome swojego sikania,zalatwiaja sie ,ze tak powiem,automatycznie.
 swinki nie sa swiadome swojego sikania,zalatwiaja sie ,ze tak powiem,automatycznie. . Każda metoda nauczania jest dobra, byleby nie drastyczna i skuteczna. Bo chyba lepiej świnkę nauczyć "zachowywania się", niż zaliczyć wtopę gdy np. jakiś nasz znajomy będzie chciał wziąć naszą świnkę na ręce, a ta go za przeproszeniem oleje?.
. Każda metoda nauczania jest dobra, byleby nie drastyczna i skuteczna. Bo chyba lepiej świnkę nauczyć "zachowywania się", niż zaliczyć wtopę gdy np. jakiś nasz znajomy będzie chciał wziąć naszą świnkę na ręce, a ta go za przeproszeniem oleje?. 
 . Niektóre nawet są nauczone korzystania z kuwety.
. Niektóre nawet są nauczone korzystania z kuwety. 
							Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości