Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

Strupek na pyszczku :(

Niezbędna pomoc w przypadku podejrzenia choroby lub innych problemów.
Awatar użytkownika
vagina_denata
Zasłużony
Świnki morskie: Lucek, Harley, Remek
Kontaktowanie:

Re: Strupek na pyszczku :(

Postautor: vagina_denata » 26 stycznia 2012, 14:55

Fajnie, ze zapewniasz mu rozrywke, ale drugiej swinki mu nie zastapisz.

W orszak niech wierzy, kto nie wie gdzie idzie.

Awatar użytkownika

Awatar użytkownika
Prymaza
Użytkownik
Świnki morskie: Rayban vel Rembrant & Manfred vel Fredek
Kontaktowanie:

Postautor: Prymaza » 26 stycznia 2012, 15:41

Moje prosiaki wydawać by się nie kochaja się nad życie, ciagle na siebie burczą, jeden w jednym hamaczku drugi w drugim, jeden w jednej misce drugi w obu...ale jak cos sie dzieje i zabieram tylko jednego to taki ochrzan dostanę od któregos, ze strach się bać co one sobie mysla :)

Awatar użytkownika
poksia
Użytkownik
Świnki morskie: Tosiu, Czaruś ;*
Kontaktowanie:

Postautor: poksia » 1 lutego 2012, 22:50

No i posłuchałam was dziewczyny :) Mam drugiego prosiaczka Czarusia :D Chłopcy chyba od razu się nie polubili,ale teraz jeden chce do drugiego. Bo na razie trzymam ich w osobnych klatkach,ale klatki się stykają. Jedynie obawiam się,że to co Tosiowi zostało na pyszczku to,że może tym zarazić małego Czarusia. Chociaż byłam dzisiaj na kolejnej wizycie u weta i powiedziała,że to nie jest zaraźliwe dla innych świnek.
Ale ogólnie wydaje mi się,że ta Pani się nie zna na świnkach. Powiedziała,że świnki same syntetyzują wit.C :shock: Pierwsze słyszę... Niby nie mogą jeść chleba bo zakwasza organizm,poprzednie świnki mojej mamy zajadały chlebek (obecna też) i przynajmniej nie miały kłopotów z ząbkami. Jak myślicie? Mieszkam w małym mieście i u nas weterynarze się nie znają na gryzoniach tylko na kotach i psach.

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
nugatka
Zasłużony
Kontaktowanie:

Postautor: nugatka » 2 lutego 2012, 8:31

Świnki pobierają witaminę C z pokarmów (warzywa, owoce, karma) i nie potrzeby, by zdrowej śwince podawać ją dodatkowo. Chleb/bułka źle wpływają na układ pokarmowy.

Wróć do „Choroby i problemy”