Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

dośc duża gulka na zadku mojej świnki

Niezbędna pomoc w przypadku podejrzenia choroby lub innych problemów.
Awatar użytkownika
nugatka
Zasłużony
Kontaktowanie:

Re: dośc duża gulka na zadku mojej świnki

Postautor: nugatka » 26 stycznia 2012, 9:36

Ratatuj & Perełka pisze:To jest gulka z ropą ale nie jest pęknięta tylko jest miejsce 1mm i tam coś wycieka . Tak to go boli .

Na co jeszcze czekasz?

Awatar użytkownika

Awatar użytkownika
Ratatuj & Perełka
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Ratatuj & Perełka » 26 stycznia 2012, 16:14

No może nie mam czasu ani jak pojechać do weta bo najbliższy jest godzinę drogi stąd :evil:

Fabrycy - Kot , Sasza - Kot , Gaja - pies , Krecia - pies[*] , Bob - rybka , Qpster - rybka , Nikita - królik , Krewetka - królik[*], Ratatuj - Świnka , Perełka - Świnka , Cappuccino - Świnka[*]

Mój największy skarbek [*]

http://photos.nasza-klasa.pl/33071527/76/other/std/2e7331156c.jpeg

Awatar użytkownika
nugatka
Zasłużony
Kontaktowanie:

Postautor: nugatka » 26 stycznia 2012, 18:15

No to może zwierzątko ma się umęczyć i umrzeć? Bo Ty nie masz czasu :/, bardzo odpowiedzialnie. Trzeba było o tym myśleć, zanim wzięłaś zwierzątka. Tragedia...

A z gruczołu łojowego wydobywa się czasem czarna substancja, gruczoł należy od czasu do czasu wyczyścić (najpierw natrzeć oliwką lub oliwą z oliwek, a potem umyć szamponem - dla niemowląt, psów lub kociąt albo specjalnym dla świnek).

Konto usunięte

Postautor: Konto usunięte » 26 stycznia 2012, 21:24

A gdzie mieszkasz? To może ktoś podjedzie i Cię zawiezie...;)

Bobek
Użytkownik
Świnki morskie: Gucio [*] , Bobek, Edzio.
Kontaktowanie:

Postautor: Bobek » 27 stycznia 2012, 21:07

Ja wiem że czasami naprawdę trudno jechać ( ja np. musiałam nie iść do szkoły, jechać tam w tajemnicy przed rodzicami( bo znowu by bylo czepianie sie ze nie bylam w szkole) , nie miałam skąd załatwić kasy to przeznaczyłam wszystkie moje ostatnie oszczędności wsiadłam w autobus, a weta tez mam daleko i pojechalam) Trudne ale realne, a na prawde śwince należy się to, żeby czasami się dla niej poświęcić..
Jeżeli twoim jedynym powodem jest brak czasu, i to że masz 30 min na przystanek... to przepraszam ale czegoś tu nie rozumiem... Ja codziennie na przystanek ide pół godziny, żeby jakoś dojechać do szkoły..
Ostatnio zmieniony 27 stycznia 2012, 21:09 przez Bobek, łącznie zmieniany 1 raz.