Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

Twoja karma [Wątek zbiorczy o karmach]

Dział poświęcony prawidłowej diecie świnek morskich.
Awatar użytkownika
Sensibles
Zasłużony
Świnki morskie: Xsara [*], Funiek
Kontaktowanie:

Re: Twoja karma [Wątek zbiorczy o karmach]

Postautor: Sensibles » 25 stycznia 2012, 23:21

weila123 pisze:Czekam na tą moją VL ale pani znalazła tylko 15 kilogramowy wór ... Poszłabym z torbami kupując go :lol:

Taniej by Ci wyszło kupić 15kg worek niż osobno po te 750g, które jest w Cavii Nature z VL. Po prostu jednorazowy wydatek jest większy, ale jakby to przekalkulować to taniej wyjdzie : )

A jeszcze co do Vitakraftu - strasznie droga ta karma, macie rację. Moja mama narzekała na cenę karmy z tej firmy tylko że dla papużek, myślałam że przesadza, ale jak popatrzyłam na to to mi gały na wierzch wyszły...faktycznie. Nie wiem, za co tak płacić, jak z VL można kupić (wg mnie lepszą, bo np. w Cavia Nature nie ma ziarenek, w Vitakrafcie, o ile się nie mylę, są) tańszą i lepszą : )

Idąc cmentarną aleją szukam Ciebie, mój przyjacielu.

Awatar użytkownika

Awatar użytkownika
rogatka
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: rogatka » 29 stycznia 2012, 13:05

Moja świnka je cavię complete "od zawsze". Kiedyś próbowałam włączyć różne karmy Vitakraft, Cavię Pro, oraz JR Grainless. Każdą z nich zignorowała. Zależało mi głównie na JR Grainless, ale niestety, prędzej ja bym ją zjadła niż ona :lol:
Ale teraz się zawzięłam, czekam na Cavię Nature i Certech Natural-Vit i będę sukcesywnie, powolutku, mieszać i urozmaicać. Wiadomo, że Cavia Complete to dobra karma, jednak jakoś wolałabym, żeby jadła trochę bardziej różnorodnie. No chyba, że jestem w błędzie i nie jest to potrzebne?

ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Piggy love
Użytkownik
Świnki morskie: Majka & Hugin
Kontaktowanie:

Postautor: Piggy love » 31 stycznia 2012, 10:28

funny girl pisze:Ja moje świniaki karmiłam przeróżnymi karmami, głównie śmietnikiem, bo innych w naszym zoologu nie ma.
Pierwsza była Megan, potem chyba Koliber, coś z Vitapolu i w końcu Cavie Complete dopadłam w mieście do którego chodzę do szkoły, w galerii. I od tamtej pory ją kupowałam, świniaki początkowo sceptycznie do niej podchodziły, ale w końcu się do niej przekonały na szczęście. Kosztowała niecałe 20zł.

jeśli nie ma to pofatygować się do pana/pani z zoologa i poprosić o dostawę tej karmy.

Awatar użytkownika
Damian_1
Użytkownik
Świnki morskie: Bamako
Kontaktowanie:

Postautor: Damian_1 » 31 stycznia 2012, 20:00

Ja dzisiaj zamówiłem na próbę karmę versele laga cavia nature 2.5kg na próbę na allegro za 35,90zł + wysyłka 17,50 (coś wysoka ta cena wysyłki, ale już trudno). Do tej pory podawałem vitakraft emotion beauty lub czasami emotion long hair, ale one strasznie drogo wychodzą a jak by im ta zesmakowała to bym im 10kg za 95 zł zamówił na allegro i mieszał 1:1

Awatar użytkownika
vagina_denata
Zasłużony
Świnki morskie: Lucek, Harley, Remek
Kontaktowanie:

Postautor: vagina_denata » 31 stycznia 2012, 20:34

Powinna zasmakować, jest lubiana przez świnki.
Ale swoją drogą, nie lepiej było na próbę kupić małą paczkę? ;)

W orszak niech wierzy, kto nie wie gdzie idzie.

Awatar użytkownika
Damian_1
Użytkownik
Świnki morskie: Bamako
Kontaktowanie:

Postautor: Damian_1 » 31 stycznia 2012, 21:31

A jakoś tak nie chciałem kupować małej paczki bo najgorzej wychodzi, kusiło mnie nawet żeby wziąść od razu 10kg, ale dla tego że to pierwszy raz to sobie odpuściłem ;)

Awatar użytkownika
monila1000
Zasłużony
Świnki morskie: Lucky;)
Kontaktowanie:

Postautor: monila1000 » 1 lutego 2012, 15:52

No właśnie powróćmy,a ja odwołując się do postów z poprzedniej strony o vitapolu że nie którzy (wiem że chodziło o mnie ;) )jak tylko słyszą nazwę vitapol to od razu ze to jest nie dobre ja tak nie napisałam,napisałam tylko że jeśli chodzi o zioła to HP ma lepsze bo te z vitapola to jest bardziej mieszanka suszonych warzyw(wiem bo miałam je i przetestowałam),ale np.kolby z nowej lini premium są chyba najlepsze na polskim rynku ;) Głównie to karmy psują im reputacje i niektóre kolby(jak te o smaku bekonowym,serowym,popcornowym :roll: ,że się tak brzydko wyrażę WTF?)

mój Lucky: Obrazek

drelin
Użytkownik
Świnki morskie: Zuzia [*]; Madzia & Tosia
Kontaktowanie:

Postautor: drelin » 1 lutego 2012, 16:00

Vitapol ma też zioła. Nie pamietam nazwy, ale kupowałam i Warzywny ogród i mieszankę ziół:)

Awatar użytkownika
monila1000
Zasłużony
Świnki morskie: Lucky;)
Kontaktowanie:

Postautor: monila1000 » 1 lutego 2012, 16:10

Jest mix ziół ,ale skład ma trochę gorszy niż z hp ,a jeszcze znalazłam takie badziewie z vitapola co się nazywa aroma color i jak się to da śwince to jej łapki koloryzują się na jakiś kolor(np.zielony),po pierwsze nie mam pojęcia jak to działa ,ale na pewno zdrowe i naturalne to to nie jest ,a po drugie to po jakiego grzyba śwince zielone łapki? :evil:

mój Lucky: Obrazek

drelin
Użytkownik
Świnki morskie: Zuzia [*]; Madzia & Tosia
Kontaktowanie:

Postautor: drelin » 1 lutego 2012, 16:49

Gdzie to znalazłaś? zalinkuj :D

Awatar użytkownika
Świnkowy poleca