Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

Chciałbym świnkę morską :(

Miejsce na tematy związane ze świnkami, ale niepasujące do powyższych forów.
Kris99
Użytkownik
Kontaktowanie:

Re: Re: Chciałbym świnkę morską :(

Postautor: Kris99 » 24 stycznia 2012, 18:06

to fajnie a co twoja mama mówiła ?

Uzbierałem z grosików i rozmieniłem forsę 36 zł

Awatar użytkownika

Konto usunięte

Postautor: Konto usunięte » 3 lutego 2012, 23:00

Kris99 pisze:W takim razie uświadomiłem sobie że gadam nie stworzone rzeczy . Muszę zadbać o świnkę musi mieć odpowiednie warunki życiowe .
Zawsze pamietaj i kieruj sie zasada,ze swinka to zywe stworzenie,czuje bol,glod,zimno ,potrzebuje czystosci i jedzenie ,a takze milosci i pieszczot,takze wtedy kiedy dorosnie i nie jest juz taka smieszna jak mala,musisz podjac sie obowiazku dbania o nia przez nastepnych 5 lat,czyli co najmniej raz w tygodniu sprzatac klatke,kupowac najlepsze karmy i sianko,zielenine i owoce,placic za weta gdy zachoruje i pamietac,ze swinkanie potrafi powiedziec czego jej trzeba, a mimo to musi dostac wszystko to ,co Ty bys chcial otrzymac ,by bylo Ci dobrze,wiec jak?Jestes gotow na przyjecie swinki?

Kris99
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Kris99 » 4 lutego 2012, 12:15

ruby_anger pisze:
Kris99 pisze:W takim razie uświadomiłem sobie że gadam nie stworzone rzeczy . Muszę zadbać o świnkę musi mieć odpowiednie warunki życiowe .
Zawsze pamietaj i kieruj sie zasada,ze swinka to zywe stworzenie,czuje bol,glod,zimno ,potrzebuje czystosci i jedzenie ,a takze milosci i pieszczot,takze wtedy kiedy dorosnie i nie jest juz taka smieszna jak mala,musisz podjac sie obowiazku dbania o nia przez nastepnych 5 lat,czyli co najmniej raz w tygodniu sprzatac klatke,kupowac najlepsze karmy i sianko,zielenine i owoce,placic za weta gdy zachoruje i pamietac,ze swinkanie potrafi powiedziec czego jej trzeba, a mimo to musi dostac wszystko to ,co Ty bys chcial otrzymac ,by bylo Ci dobrze,wiec jak?Jestes gotow na przyjecie swinki?
.

Tak i to jest najlepsze wytłumaczenie

Doma1997
Użytkownik
Świnki morskie: Brownie
Kontaktowanie:

Postautor: Doma1997 » 4 lutego 2012, 18:02

ja musiałam udowodnić że jestem odpowiedzialna, czyli przez miesiąc rozpakowywanie zmywarki, wynoszenie śmieci, chodzenie do sklepu, sprzątanie itp. przez ten czas wciąż marudziłam że chcę świnkę, że będę ją kochać. Szajby dostałam, artykuły, strony o świnkach, tapety na komputer- to wszystko zalewało mój pokój. Aż w końcu dostałam Brownisia

zdjęcie nie chciało wejść:( Brownie jest słodszy

Obrazek

Kris99
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Kris99 » 4 lutego 2012, 20:59

Dzięki za radę :)

Awatar użytkownika
żelazko
Użytkownik
Świnki morskie: Waldek
Kontaktowanie:

Re: Chciałbym świnkę morską :(

Postautor: żelazko » 6 lutego 2012, 23:44

O Waldka prosiłam bardzo dlugo (kilka miesięcy) teraz uzbieram pieniądze na klatkę którą dołączę do obecnej i zacznie sie namawianie na towarzysza :D zbieranie kasy zajmie kilka tygodni może miesięcy zależy na jaką klatkę się zdecyduje więc mam czas wierzę że mi sie uda :D

Konto usunięte

Postautor: Konto usunięte » 7 lutego 2012, 14:26

Przedewszystkim Kris99 to osoba,ktorej caviarnia nie zezwala na adopcje swinki,wrecz zapowiadaja wizyte w razie potwierdzenia zakupu swinki.

Awatar użytkownika
żelazko
Użytkownik
Świnki morskie: Waldek
Kontaktowanie:

Postautor: żelazko » 7 lutego 2012, 19:29

A jakie wymogi trzeba spełnić aby adoptować świnkę? Za pierwszym razem sie nie udało ale może teraz coś by z tego wyszło ;)

edit. Nie udało nie w sensie wymogów tylko w sensie że rodzice mieli przeciwwskazania ;) Po prostu stwierdzili że za dużo z tym latania ;)

Awatar użytkownika
Świnkowy poleca