Najpierw kupujesz świnkę, a później myślisz o klatce? Według mnie trzeba było zrobić odwrotnie. Kiedy kupisz nową klatkę, będziesz musiał tam świnkę przełożyć, co może okazać się dla niej dodatkowym stresem. Nie lepiej było odwrócić kolejność tych czynności i zrobić tak, żeby prosiak jak najmniej się stresował?
Co do karmy - tak jak ktoś wcześniej wspomniał, Cavia Crispy nie jest najlepszą karmą jako podstawa. Według mnie jest dobra na uzupełnienie. Ja karmię moją świnkę VL Cavia Nature, przez jakiś czas dostawała Cavia Nature Re-balance. Polecam obie, chętnie jedzona przez WYBREDNĄ świnkę. Nie ma tam ziaren, co jest wielkim plusem. I koszt też nie jest nie wiadomo jaki - za 700g w zoologicznym płaciłam 15zł, ale ostatnio kupiłam paczkę 10 kg przez internet, i wyszło mi po około 10zł/kg karmy. Oprócz tego możesz karmić też innymi z tej firmy, dużo ludzi poleca VL Cavia Complete - granulat. Moja akurat nie próbowała.
Ogólnie, jeśli chodzi o karmy -
viewtopic.php?f=7&t=3606 - zapraszam do lektury

I jeszcze slowo o tych łapkach - według mnie to nic dziwnego, zawsze się tak wydaje. Xsara też tak wygląda