Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

Mama nie zgadza się na świnkę morską

Przywitaj się z innymi użytkownikami. Napisz coś o sobie i swoich zwierzakach.
Gabi2000gg
Użytkownik
Świnki morskie: Nie mam świnki ale bardzo bym chciała mieć , mama się nie zgadza :(
Kontaktowanie:

Mama nie zgadza się na świnkę morską

Postautor: Gabi2000gg » 10 sierpnia 2012, 11:34

Mam psa white terriera i rybki ( brzanki) i chciałabym mieć świnkę morską lecz moja mama się nie zgadza i nie wiem jak ją przekonać do prześlicznej świnki :) Pomocy !!! :unsure:
Załączniki
IMG_2447.JPG
to Rufus
Ostatnio zmieniony 13 sierpnia 2012, 23:50 przez Sensibles, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: tytuł ma moiwc o czym jest temat

Awatar użytkownika

Awatar użytkownika
Nucia
Użytkownik
Kontaktowanie:

Re: :(

Postautor: Nucia » 10 sierpnia 2012, 11:38

śliczny piesek zaproś mamę na forum a my damy takie argumenty że się przekona :) :)

Gabi2000gg
Użytkownik
Świnki morskie: Nie mam świnki ale bardzo bym chciała mieć , mama się nie zgadza :(
Kontaktowanie:

Postautor: Gabi2000gg » 10 sierpnia 2012, 11:42

okay :blush:

Konto usunięte

Postautor: Konto usunięte » 10 sierpnia 2012, 12:07

Przede wszystkim świnka to odpowiedzialność na dobrych kilka lat. A raczej świnki, bo to zwierzątka stadne, więc musisz się zastanawiać od razu nad co najmniej dwoma. Zastanów się, czy masz miejsce na metrową klatkę? Masz czas na sprzątanie im i wypuszczanie ich na kilku godzinne wybiegi? Masz pieniądze na odpowiednie karmy, a w razie czego na weterynarza? I czy jesteś odpowiedzialna. To, że świnka jest mniejsza np. od psa, to nie znaczy że poświęca się jej mniej uwagi. A właśnie, wiesz jak będzie reagował twój pies na nowych lokatorów? Nie zawsze psy potrafią polubić się w myszą, chomikiem czy świnką...Najpierw odpowiedz sobie na te pytania. Udowodnij mamie, że jesteś odpowiedzialna, potrafisz zająć się kolejnymi czworonogami i dopiero wtedy ZAADOPTUJ bądź kup świnki ale z HODOWLI, i to takiej prawdziwej. Pod żadnym pozorem nie kupuj świnek w zoologu.

Kiki i Rika
Użytkownik
Świnki morskie: Kiki
Kontaktowanie:

Postautor: Kiki i Rika » 10 sierpnia 2012, 12:49

Witamy :)

Gabi2000gg
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Gabi2000gg » 10 sierpnia 2012, 13:05

Mam już wszystko zaplanowane , by się spotykał/ła z innymi świnkami miejsce już jest z pieniędzmi nie będzie problemu , mój pies lubi wszystkie gryzonie(miałam królika i go lubił) mam czas , myślę że mama po jakimś czasie przekona się do świnek ... Dlaczego'' Pod żadnym pozorem nie kupuj świnek w zoologu"" ????

Konto usunięte

Postautor: Konto usunięte » 10 sierpnia 2012, 13:16

Królik to nie gryzoń.
To, że będzie się spotykać z innymi świnkami to nie to samo. Albo ma stałego towarzysza, albo w ogóle. Świnka jednego dnia może cieszyć się, że ma towarzyszkę, a po kilku dniach samotności może wpaść w depresję. To nie jest dobre rozwiązanie...
Kupując jakiekolwiek zwierzę w zoologu, nakręcasz chory interes. Sklepy zoologiczne kupują zwierzaki w pseudohodowlach, miejscach strasznych dla zwierzaków. Świnki są tam rozmnażane w okropnych warunkach, często rodzą się chore albo martwe. Ty i każdy kupujący świnkę z zoologu napędzacie ten interes. Przez to, on nigdy nie przestanie działać.

Gabi2000gg
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Gabi2000gg » 10 sierpnia 2012, 13:33

UUU dzięki za informację , namówię mamę na dwie świnki mój pies się dostosuje , lubi wszystkich , koleżanka mi pożyczyła świnke gdy wyjechała na 2 tygodnie . Rufi tak się zaprzyjaźnił , że płakał przez następny miesiąc :blush: tylko że nie wiem co z mamą :(

Konto usunięte

Postautor: Konto usunięte » 10 sierpnia 2012, 13:35

Pożyczyła?
Wiesz coś o odpowiednich karmach? O wymiarach klatki? Albo od razu pytaj, albo czytaj co by nie było wtopy.

Gabi2000gg
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Gabi2000gg » 10 sierpnia 2012, 13:44

tak myślę że Vitapol jest dobry ,bym z nią wychodziła na spacery i nigdy bym nie umyła dla niej trawy

Awatar użytkownika
Świnkowy poleca