Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

Mama nie zgadza się na świnkę morską

Przywitaj się z innymi użytkownikami. Napisz coś o sobie i swoich zwierzakach.
Konto usunięte

Re: mama się nie zgadza na swinke morska

Postautor: Konto usunięte » 11 sierpnia 2012, 15:09

Problem tkwi w tym,ze moge miec tylko jedna świnke :sad: mialam kiedys 4 szczury,wiec nawet z dwoma swinkami bym sobie poradzila,ale ona jak zwykle wie lepiej. -,-

Awatar użytkownika

Konto usunięte

Postautor: Konto usunięte » 11 sierpnia 2012, 16:47

No wiesz, szczury to nie świnki ;)
Albo weź dwie, albo wcale. Chyba, że świnka będzie do adopcji solo. Próbuj przekonać mamę na dwie, może w końcu zrozumie :) Zwierzęta też mają swoje potrzeby, a jeśli nie można im ich zapewnić, lepiej dać sobie spokój z adopcją/zakupem.

Konto usunięte

Postautor: Konto usunięte » 11 sierpnia 2012, 17:17

Dimii - ja nie potrafie nie mieć zwierząt w domu. Mam papuge jedną i drugiej nie bede miała,a jeśli chodzi o świnke to nawet jeśli by była sama to ciągle ktoś jest w domu. Poza tym moją mame ciezko jest przekonac na drugą świnkę i nic na to nie poradzę.

Gabi2000gg
Użytkownik
Świnki morskie: Nie mam świnki ale bardzo bym chciała mieć , mama się nie zgadza :(
Kontaktowanie:

Postautor: Gabi2000gg » 11 sierpnia 2012, 20:34

Świnka_Rozetka doskonale Cię rozumiem , mieszkasz w domu czy w bloku ???

Awatar użytkownika
Laraine
Użytkownik
Świnki morskie: Nadia, Neska, Zuza

Postautor: Laraine » 11 sierpnia 2012, 22:17

Ale człowiek śwince nie wystarczy. Jeśli nie możesz sobie pozwolić na dwie świnki, ani jeśli nie możesz adoptować lub kupić z hodowli świnki aspołecznej, to odpuść sobie. Nie zaspokajaj swoich potrzeb, oddalając w dal potrzeby danego zwierzaka.
Jeśli nie masz danych warunków, to pomyśl o zwierzaku, który musi mieszkać sam.

Wolontariuszka Stowarzyszenia Pomocy Świnkom Morskim
Nie kupuj. Adoptuj!

Konto usunięte

Postautor: Konto usunięte » 11 sierpnia 2012, 22:24

Gabi2000gg pisze:Świnka_Rozetka doskonale Cię rozumiem , mieszkasz w domu czy w bloku ???

MIeszkam w bloku,ale ciągle mama jest w domu więc nie ma problemu.

Konto usunięte

Postautor: Konto usunięte » 11 sierpnia 2012, 22:30

Laraine pisze:Ale człowiek śwince nie wystarczy. Jeśli nie możesz sobie pozwolić na dwie świnki, ani jeśli nie możesz adoptować lub kupić z hodowli świnki aspołecznej, to odpuść sobie. Nie zaspokajaj swoich potrzeb, oddalając w dal potrzeby danego zwierzaka.
Jeśli nie masz danych warunków, to pomyśl o zwierzaku, który musi mieszkać sam.

Co mi sugerujesz.? Myślisz,ze sobie nie dam rady ze świnką,bo bedzie sama.? Pomysl na przykład ile psów jest bez domow i jakos musza dawac rade. Nie chce zaspokojac swoich potrzeb,ale skoro tak myslisz to juz nie moj problem. Poza tym w domu moja mama ciagle jest i siedzi z moja papuga wiec po co te komentarze.? :evil: Denerwuje mnie takie pisanie,wiesz dlaczego.? Bo nie znasz mnie,a oceniasz po tym,ze człowiek nie da sobie rady w wychowaniu jednej świnki. Znam dziewczyne,ktora ma jedna świnke morska samice i jakos sobie daje rade wiec ja tez sobie dam rade. Opiekuje sie moja papuga i jest szczesliwa mimo,ze nie ma drugiego osobnika tego samego gatunku. Siedze z nim ile moge. Jesli jest szkoła to tez poswiecam mu swoj czas wiec ze swinka tez sobie poradze. Najpierw poznajcie sytuacje człowieka,a pozniej piszcie takie rzeczy,bo ocenianie,ze ja niby chce siebie zadowolic i swoje potrzeby jest bardzo smieszne i widze,ze to jest kolejne forum,ktore ocenia człowieka po tym,ze chce cos miec dla siebie,a nie dba zdrowie itp. zwierzęcia.

Awatar użytkownika
KaroKa
Użytkownik
Świnki morskie: Coffe[*] i Mocha
Kontaktowanie:

Postautor: KaroKa » 11 sierpnia 2012, 22:42

Ale nie będziesz siedzieć ze świnką cały dzień.A nawet gdyby to człowiek i tak nie zastąpi jej towarzysza.Takie są wymagania tego zwierzęcia.Sama piszesz-szkoła więc i lekcje no i papuga i do tego świnka.Ile poświęcisz śwince czasu -3 godziny?A resztę czasu będzie musiała spędzić sama.Nie denerwuj się tak,bo nikt nie chce ci tu niczego zarzucić.Ale skoro mówisz,że nie możesz mieć dwóch świnek,a wszyscy ci piszą,że są to zwierzęta stadne,a ty na siłę dalej piszesz,że dasz sobie radę.Nikt w to nie wątpi,ale nawet gdybyś się bardzo starała nie zastąpisz śwince towarzysza.
Porozmawiaj jeszcze z mamą,zapytaj się co możesz zrobić,albo poszukaj tak jak już inni wspominali aspołeczne świnki do adopcji.

Konto usunięte

Postautor: Konto usunięte » 11 sierpnia 2012, 22:51

KaroKa pisze:Ale nie będziesz siedzieć ze świnką cały dzień.A nawet gdyby to człowiek i tak nie zastąpi jej towarzysza.Takie są wymagania tego zwierzęcia.Sama piszesz-szkoła więc i lekcje no i papuga i do tego świnka.Ile poświęcisz śwince czasu -3 godziny?A resztę czasu będzie musiała spędzić sama.Nie denerwuj się tak,bo nikt nie chce ci tu niczego zarzucić.Ale skoro mówisz,że nie możesz mieć dwóch świnek,a wszyscy ci piszą,że są to zwierzęta stadne,a ty na siłę dalej piszesz,że dasz sobie radę.Nikt w to nie wątpi,ale nawet gdybyś się bardzo starała nie zastąpisz śwince towarzysza.
Porozmawiaj jeszcze z mamą,zapytaj się co możesz zrobić,albo poszukaj tak jak już inni wspominali aspołeczne świnki do adopcji.

Nie znasz mnie wiec po co to piszesz.? Moze Twoi rodzice sie zgodzili na dwie świnki,ale u mnie jest inaczej. Poza tym świnka bedzie cały czas wypuszczana i nie bedzie spedzała 3 godzin tylko wiecej,a jesli chodzi o szkołe to nigdy nie mialam problemu zeby np. poswiecic szczurom 5 godzin lub wiecej. Papuga ma cały czas otwartą klatke wiec to nie jest problem. Z reszta nie chce mi sie tłumaczyc,bo Wy swoje,a ja swoje. Nie wiecie jak mam i nie bede tego pisac.

Awatar użytkownika
KaroKa
Użytkownik
Świnki morskie: Coffe[*] i Mocha
Kontaktowanie:

Postautor: KaroKa » 11 sierpnia 2012, 23:09

I co w związku z tym,że będzie wypuszczana i,że będziesz,zamiast 3 godzin poświęcać jej 5 godzin.Jak i tak przez resztę czasu świnka będzie sama.Ale mniejsza z tym,a co z adopcją?Skąd chcesz wziąść świnkę?
A po za tym skoro nie masz warunków,to dlaczego się tak upierasz przy śwince.Jeżeli chcesz dla tych zwierząt jak najlepiej to czemu chcesz skazywać jedno z nich na samotność.I to nie jest atak z mojej strony,nie bierz tak wszystkiego do siebie.Jeśli Cię uraziłam,przepraszam, chcę pomóc.

Awatar użytkownika
Świnkowy poleca