Oni nie piją wody... Ile razy im dawałam,to ani trochę nie ruszone,chociaż pić umieją Sianko ? Będę jutro u kuzynki,od której zazwyczaj biorę świeże sianko,to wezmę od razu ze dwie siatki. A dlaczego cała setka lepsza ? I nie uczepisz się wyposażenia ? Nie powinnam czegoś dodać ?
Bo jest jednak szersza, ma lepszą przestrzeń i wygląda estetyczniej Hm, to twoje świnki nie dostają regularnie siana? Tak czy siak, poidło lub miska z wodą muszą być zawsze. Szczególnie w takie upały. A nuż którejś się zachce pić?
Zachce pić, a to dobre... Tzn z sianem to... Ogólnie jesień,zima i wiosna mają,ale jeśli chodzi o lato to nie bardzo,bo cały czas je karmię trawą,więc... A jeżeli chodzi o setkę to nie wiem,czy mama się zgodzi,nawet jeśli za moją kasę. Na strychu jest jedna 80-tka (taka nie składana,stara),tu mam 80-tkę i 50-tkę,więc dużo tych klatek. Chociaż 80-tce pręt się urwał z jednej strony i ogółem się psuje,więc...Nie wiem.Raczej się nie zgodzi. Próbowałam kiedyś - nic z tego.
Siano i woda w klatce muszą być! Świnki mogą pić, kiedy nie widzimy. Siano pozwala uniknąć przerostu trzonowców (a tym samym operacji pod narkozą bądź nawet śmierci świnki), wspomaga procesy trawienne, jest niezbędne w prawidłowej pracy jelit. Powinno być dostępne cały czas i wiosną i latem, jesienią i zimą. Świeża trawa nie zastąpi siana.