Moja ma prawie trzy miesiace i wazy 560 gram, od poczatku bardrzo szybko przybywala na wadze.Zastanawia sie czy to nie za duzo ale nie jest gruba( moze tyl ma troche potezny) za to jest dluga. Druga wolniej przybywala na wadze , ma 5 miesiacy i wazy 640. Kiedy mial 16 tygodni wazyl 560 .
Ja też mam sprawę. Ważyłam ostatnio Harpuna i Gacka na takiej wadze dla ludzi co się staje,elektronicznej i wyszło,że oboje po 600 gramów ważą. Gacek ma 1,6 roku,Harpun ok.4 lat. Nie jestem pewna,czy dobrze waga zważyła,bo to w końcu taka dla ludzi,a nie kuchenna,której nigdzie w pobliżu nie mam. Czy moje prośki ważą za mało? (chociaż jedzą za 5 świnek).
Postautor: Konto usunięte » 2 września 2012, 16:20
Moja świnia przy zapaleniu płuc ważyła trochę ponad 700 gram, i wetka mówiła, że za mało. I w sumie racja, wszystkie kości jej wystawały. Więc 600 to juz jest dla mnie jakaś mega mała liczba ;/
Ja się bardzo na wadze świń nie znam, ale takie ponad roczne samce to z reguły ważą ponad kilogram. Oczywiście mogę się mylić, ale dla mnie te 600g to trochę mało na dorosłą świnię.