Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

"Autystyczna" świnka

Rozmowy o oswajaniu, nawykach i zachowaniu świnek morskich.
Awatar użytkownika
raeylan
Użytkownik
Świnki morskie: Arya Luna Ginevra oraz Sansa Hermiona Nimfadora ♥ || Roczny york Emi oraz Sara - pekińczyk w wieku 7-lat, dwa kochane psiaczki ♥ || Effie - króliczek, baran francuski
Kontaktowanie:

Re: "Autystyczna" świnka

Postautor: raeylan » 18 października 2012, 19:07

Super, że wydaje się szczęśliwszy ;). Fajnie też, że ma możliwość wyjść na ,,łono społeczeństwa''. Trzymam kciuki, żeby wszystko było jak w najlepszym porządku.

Obrazek

Awatar użytkownika

Awatar użytkownika
elvirka96.n
Użytkownik
Świnki morskie: mały,gładkowłosy milutki Pikuś

Postautor: elvirka96.n » 24 października 2012, 18:06

Nie jestem pewna ale z tego co piszesz to ja doszłam do wniosku że on może być ślepy.Piszesz że inną świnkę ugryzł w ucho jak warzywo,że ppatrzał na kogoś jak na ogórka.To mu może pachnęło jedzeniem wszystko albo chciał rozpoznać co to jest.Może idź z nim do weta żeby zobaczył czy Piotruś nie jest ślepy.

Nie każdy kto ma zwierzę,lubi zwierzęta.Niektórzy mają je tylko dla zabawy.PAMIĘTAJ!!!ZWIERZĘTA TO NIE ZABAWKI I NIE MOŻNA SIĘ NIMI BAWIĆ.ONE TEŻ MAJĄ UCZUCIA I CHCĄ BYĆ KOCHANE.NIE RÓB IM KRZYWDY!!!

Awatar użytkownika
Kohtalo
Użytkownik
Świnki morskie: Luna i Orion
Kontaktowanie:

Postautor: Kohtalo » 24 października 2012, 18:51

elvirka96.n pisze:Nie jestem pewna ale z tego co piszesz to ja doszłam do wniosku że on może być ślepy.Piszesz że inną świnkę ugryzł w ucho jak warzywo,że ppatrzał na kogoś jak na ogórka.To mu może pachnęło jedzeniem wszystko albo chciał rozpoznać co to jest.Może idź z nim do weta żeby zobaczył czy Piotruś nie jest ślepy.

Nie no, bez przesady. Vagina od razu zauważyłaby, że świnka jest ślepa po jej wcześniejszym zachowaniu (np. nie potrafiłaby chodzić), nie straciła przecież wzroku tak nagle, przez Harleya. Toż to nielogiczne.
Czytaj wszystko dokładnie, w późniejszym poście vagina napisała, że Piotruś mieszka sobie w osobnej klatce i od tej pory znacznie ożywił się, nie ma problemu. Najwyraźniej taki typ świneczki.

Awatar użytkownika
vagina_denata
Zasłużony
Świnki morskie: Lucek, Harley, Remek
Kontaktowanie:

Postautor: vagina_denata » 25 października 2012, 13:19

Też podejrzewałam, że jest niewidomy, ale nie jest, reaguje na sygnały wzrokowe. Podskakuje jak coś go przestraszy, jak coś niosę, a on myśli, że to jedzenie, to się wyciąga i węszy itp.

W orszak niech wierzy, kto nie wie gdzie idzie.

Awatar użytkownika
elvirka96.n
Użytkownik
Świnki morskie: mały,gładkowłosy milutki Pikuś

Postautor: elvirka96.n » 25 października 2012, 14:00

Kohtalo pisze:
elvirka96.n pisze:Nie jestem pewna ale z tego co piszesz to ja doszłam do wniosku że on może być ślepy.Piszesz że inną świnkę ugryzł w ucho jak warzywo,że ppatrzał na kogoś jak na ogórka.To mu może pachnęło jedzeniem wszystko albo chciał rozpoznać co to jest.Może idź z nim do weta żeby zobaczył czy Piotruś nie jest ślepy.

Nie no, bez przesady. Vagina od razu zauważyłaby, że świnka jest ślepa po jej wcześniejszym zachowaniu (np. nie potrafiłaby chodzić), nie straciła przecież wzroku tak nagle, przez Harleya. Toż to nielogiczne.
Czytaj wszystko dokładnie, w późniejszym poście vagina napisała, że Piotruś mieszka sobie w osobnej klatce i od tej pory znacznie ożywił się, nie ma problemu. Najwyraźniej taki typ świneczki.

Aha nie czytałam jej drugiego postu tylko ten pierwszy

Nie każdy kto ma zwierzę,lubi zwierzęta.Niektórzy mają je tylko dla zabawy.PAMIĘTAJ!!!ZWIERZĘTA TO NIE ZABAWKI I NIE MOŻNA SIĘ NIMI BAWIĆ.ONE TEŻ MAJĄ UCZUCIA I CHCĄ BYĆ KOCHANE.NIE RÓB IM KRZYWDY!!!