Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

Moje czworaczki, a wkrótce będą maluszki!!

Przywitaj się z innymi użytkownikami. Napisz coś o sobie i swoich zwierzakach.
Awatar użytkownika
Cavialina
Hodowca
Świnki morskie: Macho, Winona, Amadea, Amid the falling snow
Kontaktowanie:

Re: Moje czworaczki, a wkrótce będą maluszki!!

Postautor: Cavialina » 24 lutego 2014, 14:16

Ja widzę cztery świnki, jedna z nich po prostu ma "dwa oblicza" - z jednej strony jest biała, z drugiej czerwona. Świnki nie powinny opuszczać hodowli ciężarne...

Obrazek

Awatar użytkownika

Kobaltowa
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Kobaltowa » 24 lutego 2014, 14:22

SŁUCHAM?!?!
Powiedz mi skoro świnka urodziła dnia 14 lutego, a ja je kupiłam na sam koniec grudnia (przyjechały w Sylwestra) to po czym wnioskować, że świnki są w ciąży?! Ciążę wywnioskowałam około 10 dni później gdy świnki zaczęły ROSNĄĆ. Przestań już mnie oczerniać.
Oczywiście, że Morświnka ma stronę! Wujek google się kłania.
Kobieto gdzie Ty widzisz pięć świnek?! Błagam GDZIE?!
Uwierz w życiu naoglądałam się małych świnek 10x więcej niż Ty :).
POZDRAWIAM APEREA CCP/117/2012

Cavialina - BINGO :) Są 4 świnki

Awatar użytkownika
kasica236
Hodowca
Świnki morskie: Gładka pasztetowa :P i jej córa ruda murzynka :)
Kontaktowanie:

Postautor: kasica236 » 24 lutego 2014, 15:04

Kobaltowa tyle czasu miałas hodowle i nie wiesz ,że na takich forach lepiej się nie chwalic? Przecież zjedzą Cię z butami bo masz PSEUDO!!!!!!!!!!!! xD Swoją droga fajne warunki w tej rozmnażalni xD Tutaj panny wszystko wiedzą najlepiej i niech tak zostanie :P Z tego co się orientuję rozmnażanie świnek nie jest NIELEGALNE więc o czym rozmowa?

Zapraszam na stronkę www.morswinka.pl.tl

Awatar użytkownika
SPŚM
Użytkownik
Świnki morskie: dużo uratowanych:)
Kontaktowanie:

Postautor: SPŚM » 24 lutego 2014, 15:06

Witam,
jako, że Karina jest Domem Tymczasowym w SPŚM, to znamy dokładnie historię jej świnek. Wszelakie oczernianie, iż rozmnaża potajemnie będzie wiązało się z pomawianiem SPŚM, iż na to przyzwalamy, a to już się kwalifikuje do prokuratury.
Karina ma dwie świnki z hodowli Morświnka, jedną adoptowaną, jedną odebraną ze sklepu. Odebrana ze pseudohodowli na polecenie SPŚM świnka - Luisiana poroniła jakiś czas temu, adoptowana z SPŚM Jeżyna jest w świetnym zdrowiu, a dwie z hodowli Morświnka urodziły.
Do tego w innym pokoju na leczeniu i tymczasie przebywa dwóch samców, które są pod naszą opieką: Fuks (który miał problemy z grzybicą) i Tołdi również odebrany przez SPŚM i umieszczony u Kariny na DT.
Karina jest pod naszą stałą kontrolą, jako ciemnozielona na forum CaviaRNIA, przez członkinie Stowarzyszenia ze Szczecina, a także w stałym kontakcie ze swoim opiekunem adopcyjnym.

Gaya, Karina została wprowadzona w błąd przez hodowczynię. Jeśli nadal chcesz oczerniać innych i bronić hodowców, to zajmij się hodowcami - święci nie jesteście. Mrożenie miotów, leczenie na własną rękę, rozmnażanie bez PODSTAWOWEJ wiedzy genetycznej...

Pozdrawiam.

Obrazek

Kobaltowa
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Kobaltowa » 24 lutego 2014, 15:08

Katarzyna no bez kitu człowiek mało się nie obsra, żeby te świnie miały jak najlepsze warunki. A tu takie coś!
Swoją drogą jak już stałam się właścicielką Twojego samca to może mi go w końcu wyślesz:P??
ZABAWNE!!

Awatar użytkownika
kasica236
Hodowca
Kontaktowanie:

Postautor: kasica236 » 24 lutego 2014, 15:11

Hahahahah noo odeślę Ci bo u mnie już wszystko pokrył - łącznie z moją suką York więc czekam na te mioty co by je potem zamrozić xD poprostu żal

Awatar użytkownika
SPŚM
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: SPŚM » 24 lutego 2014, 15:15

kasica236, czy napisaliśmy, kto zamraża? Postępowanie ze strony Stowarzyszenia się toczy. Jeśli oskarżenie wniesione przez innego hodowcę okaże się zmyślone, to sprawę zamkniemy. Proste.
Tymczasem prosimy o nie oczernianie i nie określanie naszego Domu Tymczasowego, jako pseudohodowli. Polecam zaznajomić się z art. 212 Kodeksu Karnego.

P.S. Rozumiem, że Pani Panufnik? Już chyba mieliśmy z Panią problemy, mi się wydaje...

Obrazek

Kobaltowa
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Kobaltowa » 24 lutego 2014, 15:17

Aaaa mówiłaś, że ktoś dzwonił do Ciebie pod pretekstem zakupu swinki. Zobacz czy to nie bylam ja, bo słyszę, że ostatnio samce rezerwuje! A Ty masz dwa, więc może będzie combo!!

Dwa sprawa z mrożeniem świnek była jawna na forum chyba każdy wie kto tym bardziej, że Pani ssię tym jawnie chwaliła...

Awatar użytkownika
kasica236
Hodowca
Kontaktowanie:

Postautor: kasica236 » 24 lutego 2014, 15:21

SPŚM nie napisaliście kto zamraża a ja nikogo nie oczerniam,Z tego co wiem to ta sprawa toczy sie już ponad rok. Po drugie nazwisko jest już danymi osobowymi i właśnie robie zrzut z ekranu i byc może my spotkamy się w sądzie :D Ciekawa jestem jakie problemy ze mną mieliście? Jak domniemywam Pan Borys pisze te brednie :tooth: Ja się niestety nie boje przykro mi :D

Awatar użytkownika
SPŚM
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: SPŚM » 24 lutego 2014, 15:23

Nie, Borys nie ma dostępu do tego konta. Ogólnie to on nie ma dostępu do wielu rzeczy, bo powoli wycofuje się ze Stowarzyszenia. Ma w planach hodowlę, z tego co wiemy.

edit: Poza tym, zastanawia mnie jedna rzecz. Dlaczego oskarżenia wobec naszego DT pojawiły się akurat tutaj, a nie a naszym forum?

Pozdrawiam, Aga.
Ostatnio zmieniony 24 lutego 2014, 15:25 przez SPŚM, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek

Awatar użytkownika
Świnkowy poleca