Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

Hej ho!

Przywitaj się z innymi użytkownikami. Napisz coś o sobie i swoich zwierzakach.
Sara
Użytkownik
Kontaktowanie:

Hej ho!

Postautor: Sara » 18 listopada 2014, 5:00

Witajcie. ;)
Świnkę - Merlina - goszczę pod moim dachem od roku, do tej pory był samotny, nosiłam się z zamiarem wzięcia drugiej, jednak ciągle coś wypadało. Ale w końcu się zdecydowałam i tak zawędrował do nas Dexter (którego moja K. chciała nazwać Arthurem Gejuszem, ale żal mi poprzedniego imienia, więc został Dexterem Arthurem Gejuszem - ostatniego lepiej nie wspominać :P). Może być trochę ciężko, bo Dexter jest 4letnim prosiem, z kolei Merlin ma 1,5 - 2 lata, ale wierzę, że się uda.
Póki co, mamy wspólne wybiegi i są próby ustalenia hierarchii, jednak M. ucieka w pewnym momencie. Po prostu biegnie do mnie i ładuje się na kolana, gdziekolwiek, byleby nie musieć konfrontować się z D., a kiedy nie ucieka, to tłuką się niemiłosiernie. :distrustful: Czasem się boję, że nie zdążę zareagować jak sprawy zajdą za daleko.
A obecnie nie śpię, bo Dexterek postanowił ponawalać w kratki, a jakże, czemu by nie. :yes:

Tutaj fotki Merlina (w formie linków, chyba są za duże by je wstawić bezpośrednio), Dextera jeszcze nie męczyłam zdjęciami "na wybiegu". :P M. to oaza spokoju i urodzony model. ;D
http://i.imgur.com/MsS8NS1.jpg
http://i.imgur.com/0JGgYIo.jpg
http://i.imgur.com/owpGRJx.jpg

Miło nam Was poznać!

Awatar użytkownika

Awatar użytkownika
arwena_oka
Użytkownik
Świnki morskie: Klusek, Kędzior
Kontaktowanie:

Re: Hej ho!

Postautor: arwena_oka » 19 listopada 2014, 16:23

Podobny do mojego Kluska, może to jakaś daleka rodzina :tooth:

ja się boję cały czas drugiego świnka wziąć, nie wiem czy dam radę okiełznać dwa prośki ;)

BakMi89
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: BakMi89 » 27 listopada 2014, 15:43

Cześć:) Jestem tu nowy, mam nadzieje, że sobie pogadamy:):):):)

sylwuS85
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: sylwuS85 » 29 listopada 2014, 15:27

Witajcie

Sara
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Sara » 24 grudnia 2014, 2:30

Bardzo przepraszam, że dopiero teraz, wcześniej niespecjalnie miałam głowę do forum. Niegrzecznie tak, no. ;)

arwena_oka pisze:Podobny do mojego Kluska, może to jakaś daleka rodzina :tooth:

ja się boję cały czas drugiego świnka wziąć, nie wiem czy dam radę okiełznać dwa prośki ;)

Okurczęblade! Spojrzałam na Twój avek - mój Merlin jak w mordkę strzelił. :shock:
Piękniś taki. :blush:

A co do strachu - no moje świniaczki nadal krzywo na siebie patrzą, stoją w dwóch klatkach obok siebie. I tak dobrze, że diabełki już nie fukają przez kraty.
Planuję jeszcze w kuchni próbować ich połączyć, tam to żaden świń nie był.
Nie mniej, jakoś nie mam problemu z opanowaniem ich, tylko wybiegi muszą być osobne, bo, póki co, jeden do drugiego nie pała miłością. W najlepszym wypadku się ignorują, sierściuchy jedne.
Ale się nie poddam. Będę męczyć. Tylko po okresie świątecznym, bo przecież nie będę puszczać ich 'w świat', gdy przygotowania do świąt i sylwestra trwają... No, w zasadzie do świąt się kończą, ale jeszcze będzie zamieszania trochę.

Wróć do „Powitania”